Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

PERSBERICHTEN APELDOORN 28 OP 29 APRIL 2006

Hoog Soeren
Brand
Turfbergweg
29 april rond 01.00 uur
Werd door getuige de brand gemeld in een pand van Radio Kootwijk, wat bekend staat als gebouw F. Het betrof een uitslaande brand die door de brandweer met groot materieel werd bestreden. De brandweer was het vuur rond 03.50 uur meester. Het pand wordt bewoond door mensen die via een anti-kraak instelling kamers huren. Al gauw werd duidelijk dat er geen bewoners in het pand waren op het moment dat de brand uitbrak. De politie heeft direct een uitgebreid buurtonderzoek opgestart en zowel die nacht als de volgende ochtend van diverse getuigen en omwonenden verklaringen opgenomen. De technische recherche doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. De politie sluit brandstichting niet uit en vraagt eventuele getuigen die nog niet die nacht zijn aangesproken door de politie zich alsnog te melden via 0900-8844.

Apeldoorn
Inbraak
Korianderplein
27 op 28 april
Rond 08.00 uur kreeg de politie melding via een getuige van een mogelijke inbraak in een winkelpand aan het Korianderplein. Een rolluik voor de winkel bleek geforceerd en een achterliggende ruit was ingetrapt. In de winkel waren twee gokkasten opengebroken. Het is nog niet bekend wat er precies is weggenomen. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden via 0900-8844.

Apeldoorn
Woninginbraak
Korianderstraat
28 april tussen 07.00 en 21.30 uur.
De bewoner deed aangifte van inbraak in de woning. Vermoedelijk is de dader via het balkon binnengekomen. Uit de woning werden een laptop en een fotocamera weggenomen.

Apeldoorn
Poging inbraak
Operaplein
27 op 28 april
Onbekende daders hebben geprobeerd in te breken in een winkel aan het Operaplein. Het lukt niet om de achterdeur te forceren. Er ontstond wel veel schade aan de deur en aan het kozijn.

Apeldoorn
Inbraak
Griftstraat
27 op 28 april
Bleek te zijn ingebroken in het magazijn van een bedrijf aan de Griftstraat. Het slot van een toegangsdeur werd geforceerd. Binnen werd het magazijn overhoop gehaald. Op dit moment wordt nog niet veel vermist. Uit een kantoor werd een fles wijn weggenomen en een zak snoepgoed. De dader liet een gevuld glas wijn achter bij de toegangsdeur.

Apeldoorn
Autobrand
Laan van Malkenschoten
28 april rond 09.15 uur
De politie kreeg melding van een autobrand. De motor had door nog onbekende oorzaak vlam gevat, juist op het moment dat de eigenaar de auto wilde parkeren. Met enkele brandblussers werd de brand geblust. De brandweer kwam ter plaatse om na te blussen.

Apeldoorn
Autoinbraak
Lupineweg
27 op 28 april
De eigenaar deed aangifte van inbraak in zijn auto. Een zijruit werd vernield, waarna gereedschap en een radio met navigatiesysteem werd weggenomen.

Apeldoorn
Winkeldiefstal
Hoofdstraat
28 april rond 13.13 uur
Twee meisjes (14 en 15 jaar oud) uit Apeldoorn werden aangehouden naar aanleiding van een winkeldiefstal in een kledingwinkel. Ze hadden kleding en sieraden weggenomen. Na verhoor zijn ze overgedragen aan de ouders en is proces-verbaal opgemaakt.

Apeldoorn
Snelheidscontroles
Op de Zwolseweg in Wenum Wiesel en de Loolaan en Anklaarseweg in Apeldoorn werden 28 april tussen 10.30 en 16.30 uur snelheidscontroles gehouden. Op de Anklaarseweg werden 19 bekeuringen uitgeschreven, op de Zwolseweg 10 en op de Loolaan 49.

Apeldoorn
Rijden onder invloed
Snipweg
De politie reed in een onopvallende auto achter een 52-jarige automobilist uit Apeldoorn. Ze zagen dat de automobilist onder het rijden uit een bierfles dronk. Toen de man stopte is van hem een blaasproef afgenomen, waaruit bleek dat hij onder invloed van alcohol reed. Hij blies vervolgens op het bureau 600 ug/l (1,4 promil). Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Uddel
Aanrijding letsel
Garderenseweg
29 april rond 00.37 uur
Een 16 jarige jongen reed met een landbouwvoertuig, een Unimog, over de Garderenseweg. Naast hem zat een een 16-jarige jongen en in de open laadbak een 17-jarige jongen, beiden eveneens uit Uddel. In een flauwe bocht kwam de Unimog op de andere weghelft terecht en botste vervolgens tegen een boom. Alle drie jongens raakten gewond en werden met ambulances overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder moest door de brandweer uit de Unimog worden bevrijd. De politie is nog bezig met het onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding.

Apeldoorn
Daders aangehouden nacht van 27 op 28 april
Een 31-jarige inwoner uit Rotterdam trok op de Paslaan door zijn luidruchtig geschreeuw de aandacht van surveillerende agenten. Toen zij hem controleerden op zijn bromfiets bleek hij onder invloed van alcohol. Tegen hem is procesverbaal opgemaakt en een rijverbod uitgereikt. Hij blies 1,1 promil.
Een 16-jarige inwoner uit Apeldoorn moest zich van de Nieuwstraat verwijderen omdat hij zich vervelend gedroeg. Toen hij geen gehoor gaf aan de vordering van de politie begon hij een agent uit te schelden. Hij is vervolgens aangehouden en na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Na een melding van geluidsoverlast gingen agenten ter plaatse naar een woning aan de Eendenweg, 29 april rond 10.47 uur. De 24-jarige bewoner begon vervolgens de agenten uit te schelden en te beledigen, waarna hij werd aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Einde persbericht
Brandt Keegstra
Bereikbaar via perstelefoon

---- --