Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

PERSBERICHTEN IJSSELSTREEK 28 OP 29 APRIL 2006

Twello
Aanrijding met trein
Een 53-jarige bestuurster uit Deventer negeerde het rode knipperlicht van de spoorwegovergang. Ze verklaarde dat ze de lichten niet gezien had. Daardoor kwam ze met haar auto in botsing met een goederentrein. De bestuurster bleef wonder boven wonder ongedeerd. De brandweer kwam er aan te pas om de auto weer los te breken van de trein. De vrouw werd ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel, maar ze bleek ongedeerd. Het treinverkeer tussen Apeldoorn en Deventer was geruime tijd gestremd door het ongeval.

Zutphen
Inbraak
Groenmarkt
28 april tussen 04.00 en 08.15 uur
Werd ingebroken in een horecazaak aan de Groenmarkt. Een buitendeur werd geforceerd om binnen te komen. Vervolgens werden een gokkast en een biljartklok opengebroken. Er is een geldbedrag ontvreemd.

Brummen
Diefstal vrachtauto
Mercuriusweg
Tussen 27 april 22.00 en 28 april 08.00 uur
Een vrachtauto werd weggenomen vanaf een terrein bij het bedrijfsverzamelgebouw. Het betreft een kleine witte vrachtauto met open laadbak, merk Mercedes, kenteken BL-JL-07. Achter de cabine is een kleine hefkraan gemonteerd.
De vrachtauto werd op de 28e rond 12.30 uur aangetroffen in Limburgse Blerick bij Venlo. Het is onduidelijk met welk doel de vrachtauto gestolen is en vervolgens daar is achtergelaten. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden via 0900-8844.

Zutphen
Diefstal auto
Gerard Doustraat
28 april rond 14.00 uur
De 40-jarige eigenaar deed aangifte van diefstal van zijn auto. Hij had de auto, een blauwe Peugeot 205 even onbeheer gelaten met de sleutels in het contact. Hij hielp een vrachtauto die achteruit moest manoeuvreren en had daardoor even geen zicht op zijn eigen auto. Hij belde na de diefstal direct de politie. Enkele motorrijders van de politie hebben uitgekeken naar de auto, maar hij werd niet meer aangetroffen. De auto is later die dag onbeheerd aangetroffen in Nijmegen. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden via 0900-8844.

Gorssel
Inbraak woning
Zutphenseweg
28 april op 29 april
Werd ingebroken in een vrijstaande woning. Nadat vergeefs was geprobeerd een achterdeur te forceren lukte het wel om een tuindeur open te breken. Uit de woning werd een kluis weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Voorst
Inbraak
Noord Emperweg
28 op 29 april
In een woning aan de Emperweg werd ingebroken. Een achterdeur werd geforceerd om binnen te komen. De woning werd doorzocht en ongeveer 100 euro aan geld werd weggenomen.

Zutphen
Wildplasser bekeurd
Schupstoel
Een 42-jarige inwoner uit het Belgische Lier werd 29 april rond 03.37 uur bekeurd omdat hij tegen de gevel van een winkel stond te plassen. Hij voldeed ter plekke de bekeuring van 75,- euro.

Einde persbericht
Brandt Keegstra
Bereikbaar via perstelefoon

---- --