Gemeente Son en Breugel


Uitnodiging Nationale Dodenherdenking op 4 mei

Wij nodigen u uit deel te nemen aan de Nationale Dodenherdenking op donderdag 4 mei.
Traditiegetrouw herdenken we alle burgers en militairen die sinds het begin van de Tweede Wereldoorlog waar ook ter wereld zijn gevallen, of door oorlogshandelingen en terreur zijn omgekomen. De herdenking is ook een moment van bezinning op heden en toekomst. Een moment waarop we stilstaan bij de kwetsbaarheid van onze democratische samenleving.
De Harmonie, Sint Catharinagilde, leerlingen van basisschool de Krommen Hoek, de
scoutingverenigingen, de kerken in Son en Breugel en het Lagrene Ensemble zorgen samen voor een waardige gebeurtenis bij het bevrijdingsmonument bij de vijver aan de Europalaan. Wij zijn dankbaar voor hun rol tijdens de herdenking. Het is van groot belang dat de plechtigheid gedragen wordt door zoveel mogelijk inwoners van alle leeftijden.

Programma
Om 19.30 wordt een Oecumenische dienst gehouden in de Hervormde/gereformeerde Kerk aan de Zandstraat. U bent hiervoor namens de drie kerken in Son en Breugel uitgenodigd. Aansluitend, om 19.50 uur, vertrekt een 'stille tocht' vanaf de parkeerplaats aan de Zandstraat naar het monument aan de Europalaan. Om 20.00 uur worden twee minuten stilte in acht genomen bij het monument. De burgemeester legt samen met de leerlingen van de Krommen Hoek en een vertegenwoordiger namens de Sinti's in Son en Breugel kransen bij het monument. U kunt daarna uw bloemen leggen aan de voet van het monument. De herdenkingsbijeenkomst wordt muzikaal ondersteund door de Harmonie en het Lagrene Ensemble.

feed
EXTRA

Webwinkel