Gemeente Wijk bij Duurstede

Unieke samenwerking Programma dodenherdenking 4 mei

Het Comité Herdenking 4 mei organiseert ook dit jaar weer de jaarlijkse dodenherdenking op 4 mei. Het programma in de Grote Kerk op de Markt wordt dit keer in samenwerking met Stichting De Inrichting verzorgd.

Het complete programma ziet er als volgt uit:

17.30 uur Ontvangst met koffie en thee in het gemeentehuis. Iedereen is van harte welkom! Amnesty Wijk bij Duurstede verzorgt de opening van de tentoonstelling van gedichten van schoolkinderen.

18.00 uur Verzamelen voor de Stille Tocht op het plein voor het gemeentehuis

18.10 uur Start Stille Tocht

19.00 uur Aanvang Herdenkingsdienst


- De Joodse Vrouw

Marlies Snijders en Karel Schneider spelen dit korte en krachtige toneelstuk van Bertold Brecht. Marlies Snijders zet heel integer en met onderdrukte spanning het personage van Judith Keith neer. De telefoongesprekken die Judith voert trekken de toeschouwer langzaam het verhaal binnen. Nazi-Duitsland laat zich gelden. De mistroostige vrouw belt verschillende kennissen op om afscheid te nemen en ze denkt luidop na hoe ze haar man op de hoogte gaat brengen van haar beslissing....


-
Getuigenissen

Een Iranees, een Angolees, een Mauritaniër, een Rwandees en een Somalilander getuigen in een sober decor, ondersteund door videobeelden en muziek uit hun eigen land, over hun ervaringen met oorlog. Centraal in hun getuigenissen staat de vraag: Wat deed je op het moment dat je besloten had je land en alles wat je lief had te verlaten? Het hele programma wordt muzikaal omlijst door Ronald de Haan, Harrie Seelen en André Remkes.

19.50 uur Verlaten van de kerk

20.00 uur Twee minuten stilte

20.02 uur Samenzang en krans- en bloemlegging.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Coby Oppewal, Comité Herdenking 4 mei, telefoon 594536, cobyoppewal@hetnet.nl

Moniek Reckman, Stichting De Inrichting,
telefoon 571021, moniek.reckman@planet.nl

Link, Klik hier om een pagina terug te gaan Link, klik hier om dit artikel te mailen Link, Klik hier om dit artikel af te drukken

info@wijkbijduurstede.nl
tel : 0343 595595
fax: 0343 595599
Bezoek adres:
Karel de Grotestraat 30 Post adres: Postbus 83
3960 BB