Gemeente Geldermalsen

Nationale Herdenking

25 april 2006 - Ook dit jaar zullen de leden van het college van burgemeester en wethouders van Geldermalsen weer deelnemen aan de lokale activiteiten ter gelegenheid van de Nationale Herdenking op donderdag 4 mei 2006. Er worden bloemen gelegd op de graven van gesneuvelde militairen en verzetstrijders die zijn begraven op de gemeentelijke begraafplaatsen. Hieronder het programma:

Geldermalsen
Begraafplaats aan de Emmalaan
19.30 uur Verzamelen bij de begraafplaats aan de Emmalaan Showkorps Prinses Marijke verzorgt koraalmuziek en het spelen van de Last Post. Wandeling langs de graven van verzetstrijders en gesneuvelde militairen.
20.00 uur Krans- en bloemlegging en dodenherdenking in aanwezigheid wethouder Melvin Könings en gemeentesecretaris Jos Thomas.

Buurmalsen/Tricht
Begraafplaats aan de Lingedijk
19.00 uur Aanvang kerkdienst 19.00 uur in de Hervormde kerk in Tricht.

19.30 uur Mars naar de begraafplaats met de plaatselijke harmonie. 20.00 uur Krans- en bloemlegging en dodenherdenking in aanwezigheid van wethouder Cor Gradisen

Enspijk
Verzetsmonument aan de Beemdstraat (nabij de Hervormde kerk) 19.30 uur Aanvang kerkdienst in de Hervormde kerk in Enspijk 20.00 uur Krans- en bloemlegging en dodenherdenking bij het (nieuwe) verzetsmonument in aanwezigheid van wethouder Joop Doeland.

Beesd
Begraafplaats aan de Schuttersweg
Oude begraafplaats aan de Veerweg
19.40 uur Verzamelen bij begraafplaats aan Schuttersweg en wandelen naar de begraafplaats aan Veerweg.
20.00 uur Last Post op begraafplaats, krans- en bloemlegging en dodenherdenking en korte overdenking in aanwezigheid van burgemeester Steven van Schaijck.