Stadsdeel Westerpark Amsterdam


Westerpark herdenkt

Ook dit jaar zijn er weer verschillende activiteiten in het kader van 4 en 5 mei:

* 3 mei

Op 3 mei 1943 stortte in de Van Bossestraat ter hoogte van huisnr. 34 een engelse bommenwerper neer waarbij drie bemanningsleden en zeven burgers om het leven kwamen. Deze gebeurtenis
wordt herdacht op 3 mei aanstaande met een bijeenkomst, een onthulling van een gedenkteken aan de gevel van de Van Bossestraat 34 (door stadsdeelvoorzitter Martien Kuitenbrouwer en de ambassadeur van Nieuw Zeeland, dhr. Payton) en een tentoonstelling in het gebouw van de vereniging Westerkwartier.

* 4 mei

Herdenking Zaanhof
Aanvang: 19.30 uur
Sprekers: Martien Kuitenbrouwer, Nicolette Bezemer, voorzitter Turkse raad
20.15 uur: koffie in buurthuis Verzet. Iedereen is van harte welkom!
* 5 mei

Op bevrijdingsdag uur vindt tussen 13.00 en 19.00 in cultuurpark Westergasfabriek het Westerpark Wereld Wijd festival plaats, met optredens van diverse bands en dansgroepen uit stadsdeel Westerpark. Om 13.00 uur is er een spetterend optreden van de Jeugd van Tegenwoordig. Deze hiphop rapgroep uit de Spaarndammerbuurt is in Nederland doorgebroken met hun single "Watskeburt", die nu (onvertaald) ook in Engeland en Duitsland wordt uitgebracht. Daarnaast kunnen jongeren hun muzikale of andere talenten vertonen tijdens de talentenjacht Best of the West en er zijn leuke prijzen te winnen.

Ben je goed in muziek, toneel, schilderen, tekenen, fotografie of dans en ben je niet ouder dan 18 jaar en woon je in stadsdeel Westerpark; meld je aan bij SVP-Kunst tel. 5810191 of mail naar info@svpkunst.nl.

26 april 2006

Nieuwe stadsdeelraad geinstalleerd

Gisteravond was het zover: uw nieuwe stadsdeelraad en nieuw Dagelijks bestuur is geinstalleerd. Twee raadsleden hebben zitting genomen in het Dagelijks bestuur, en een raadslid is in blijde verwachting, wat inhoudt dat er drie nieuwe gezichten in de stadsdeelraad bij zijn gekomen.

* Stadsdeelraad

* Dagelijks bestuur

26 april 2006