Gemeente Cromstrijen


27-04-2006

Herdenkingsbijeenkomsten op 4 mei in Cromstrijen

In Cromstrijen vinden zowel in Numansdorp als in Klaaswaal herdenkingsbijeenkomsten plaats op 4 mei.

Numansdorp
De gemeente Cromstrijen organiseert de herdenking op de algemene begraafplaats aan de Hallinxweg in Numansdorp. De plechtigheden vinden plaats tussen 19.45 uur en 20.20 uur. U bent van harte welkom om deze plechtigheden bij te wonen. Wij verwachten u uiterlijk om 19.45 uur bij de aula op de begraafplaats. Na afloop van de herdenking nodigen wij u uit om samen met het gemeentebestuur een kopje koffie of thee te drinken in de aula.

De kranslegging bij het herdenkingsmonument voor degenen die zijn omgekomen in het buitenland in oorlogssituaties en bij vredesoperaties wordt verricht door één nabestaande van een slachtoffer in Nederlands-Indië, wiens naam op het herdenkingsmonument staat. Deze nabestaande legt de krans namens alle nabestaanden. Hij doet dit samen met zijn kleinkind om zodoende symbolisch aan te geven dat de jongeren deze taak en herdenking in de toekomst over zullen moeten nemen. Ook in de toekomst willen wij immers blijven herdenken.

Burgemeester D. Kraaijveld en wethouder L.P.T. Honders leggen de krans namens het gemeentebestuur. Burgemeester Kraaijveld houdt een korte toespraak.

Klaaswaal
Oranjevereniging Klaaswaal organiseert een herdenkingsbijeenkomst bij het oorlogsmonument op het Oranjeplein in Klaaswaal. De stille tocht naar dit monument vertrekt om 19.25 uur van het terrein van Steakhouse Newland in Klaaswaal. Loco-burgemeester P.A. de Regt en wethouder Flieringa leggen dit jaar namens het gemeentebestuur een krans.