Vluchtelingenwerk Nederland

VluchtelingenWerk Nederland op 10 Bevrijdingsfestivals

'Vrijheid maak je met elkaar' is de komende jaren het thema voor het bevrijdingsfestival. Net als voorgaande jaren geeft VluchtelingenWerk Nederland hier gehoor aan. Wij zijn te vinden op maar liefst 10 festivals in het land. te weten: Amsterdam, Haarlem, Almere, Utrecht, Leeuwarden, Assen, Zwolle, Den Bosch, Vlissingen en Wageningen.

Het thema waar het Nationaal Comité 4 en 5 mei dit jaar voor heeft gekozen is 'Vrijheid maak je met elkaar'. VluchtelingenWerk Nederland legt de link met sport. Sport verbindt mensen met elkaar. Het is de plek waar je mensen ontmoet. Waar je samen wint en samen verliest. En waar je ontdekt dat vrijheid, verscheidenheid en verbroedering alles met elkaar te maken hebben.

Sport staat dus centraal deze dag. Bij de stand kan de bezoeker een spelletje (tafel)voetbal spelen, er lopen vrijwilligers op het veld die quizvragen op sportief gebied voorleggen aan de festivalbezoekers en op het podium wordt het publiek uitgenodigd om een elftal kinderen aan te spelen. Zij vertegenwoordigen "de vrije man". Iedereen die verstand van voetbal heeft (en dat zijn er in Nederland toch gauw zo'n 16 miljoen!) weet hoe belangrijk `de vrije man' is. Voor vluchtelingen heeft deze voetbalterm helemaal een bijzondere betekenis. Want als je ooit hebt moeten vluchten, hebt moeten rennen voor je leven, weet je wat het is om een vrije man (of vrouw!) te zijn.

We nodigen iedereen van harte uit om naar een festival in de buurt te komen en een partijtje voetbal mee te spelen. Meer informatie over de bevrijdingsfestivals staat op www.bevrijdingsfestivals.nl Actie Geen kind in de cel