Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

Thema 4 meiherdenking `Vrijheid en verscheidenheid'

27 april 2006 print
Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft `vrijheid en verscheidenheid' uitgeroepen als thema van de 4 meiherdenking voor dit jaar.

Ook in onze dorpen De Kwakel en Uithoorn denk je er dan aan hoe je kunt samen leven temidden van verscheidenheid. Want goed omgaan met verschillen biedt toch de grootste vrijheid?

Wat hier verder ten nauwste mee samen hangt is de vraag hoe we, met alle verscheidenheid die er (gelukkig) is, toch een samenleving kunnen blijven vormen waarin mensen zich vertrouwd en geborgen kunnen weten.

Deze thema's die het Nationaal Comité aanreikt zijn, gezien de laatste berichten in de kranten, ook in onze gemeente actueel. De burgemeester zal daaraan dan ook aandacht schenken in haar toespraak.

Naast deze toespraak heeft het comité 4 meiherdenking gemeente Uithoorn ook zelf enkele gedichten uitgezocht die de brug slaan tussen gedenken en herdenken. Er zijn steeds minder mensen die de Tweede Wereldoorlog nog kunnen gedenken. Nieuwe generaties moeten het stokje overnemen en doorgaan met herdenken.

Als comité nodigen we oud en jong dan ook van harte uit om het plaatselijke programma bij te wonen.

Programma

Om 19.35 uur vertrekt de Stille Tocht vanaf het Oranjeplein. Tegen achten komt de stoet aan bij het StilteMonument, gelegen tegenover de Thamerkerk . Daar is de plaats waar twee minuten stilte in acht worden genomen. Daarna zullen enkele sprekers wat zeggen of een gedicht voorlezen. Aansluitend is er gelegenheid om bloemen te leggen op het StilteMonument. KNA verleent muzikale medewerking. De Admiralengroep assisteert bij de vlagceremonie en de bloemlegging.

^