Gemeente Etten-Leur

Regelingen op 4 en 5 mei

Hier leest u meer informatie over Dodenherdenking en Bevrijdingsdag.

Herdenking van de gevallenen

Op donderdag 4 mei aanstaande heeft in Etten-Leur de herdenking plaats van burgers en militairen die sinds het begin van de Tweede Wereldoorlog tot op heden in het belang van het Koninkrijk der Nederlanden of tijdens vredesmissies van internationale organisaties zijn gevallen of die zijn omgekomen door oorlogshandelingen en terreur.

De herdenking vangt aan om 19.15 uur in het Trouwkerkje aan het Van Bergenplein. Van daar uit gaat om 19.45 uur een `stille tocht' naar het gedenkteken in het Heerma van Vossplantsoen aan het Van Bergenplein. Bij aankomst bij het gedenkteken zullen het St. Hubertusgilde en het Cloveniersgilde een erewacht houden.

De plechtigheid bestaat uit het spelen van koraalmuziek door Harmonie Constantia, het leggen van bloemen bij het gedenkteken en het ten gehore brengen van het Nederlands Taptoe Signaal. Het is voor eenieder mogelijk na de kranslegging bloemen te leggen. Om 20.00 uur wordt er twee minuten stilte in acht genomen, waarna ter afsluiting het volkslied wordt gespeeld en de voorzitter van de Oranjestichting een dankwoord zal spreken.

Inwoners van Etten-Leur worden hierbij uitgenodigd om de herdenkingsbijeenkomst bij te wonen en om deel te nemen aan de "stille tocht". In het bijzonder wordt een beroep gedaan op jongeren om deel te nemen.

Tevens worden de inwoners opgeroepen om vanaf 18.00 uur tot zonsondergang de Neder-landse vlag halfstok uit te hangen.

Speciale aandacht wordt er voor gevraagd om vanaf 20.00 uur gedurende twee minuten stilte in acht te nemen. Vooral geldt dit voor de herdenkingsplaats aan het Van Bergenplein en naaste omgeving.

Aan de horeca-exploitanten wordt vriendelijk verzocht eraan mee te werken, dat er in hun bedrijf tussen 18.00 en 21.00 uur geen vermakelijkheden of activiteiten met een vermakelijkheidsaspect plaatsvinden. Tevens wordt gevraagd om tussen genoemde tijdstippen reclameverlichting niet te laten branden en geen muziek ten gehore te brengen.

De burgemeester van Etten-Leur,

drs. J.A.M. van Agt.


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Verkeersmaatregelen dodenherdenking

Burgemeester en wethouders van Etten-Leur maken bekend dat op 4 mei 2006 in verband met de dodenherdenking de volgende tijdelijke verkeersmaatregelen gelden:

van 18.00 tot 20.30 uur door middel van borden model C1 RVV 1990 afsluiten voor alle verkeer behalve voetgangers van:
* Lichttorenhoofd, gedeelte Kloosterlaan - Van Bergenplein;
* Kapelstraat, gedeelte Kerkstraat - Van Bergenplein;
* Van Bergenplein, gedeelte Lichttorenhoofd - Lange/Korte Brugstraat;

* Lindenbleek, gedeelte Wilgenlaan - Van Bergenplein.

Omleidingsroutes worden met borden aangegeven. Verzocht wordt om met bovenstaande verkeersmaatregelen rekening te houden.


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Open en dicht op 5 mei

Stadskantoor

Op Bevrijdingsdag vrijdag 5 mei kunt u niet terecht bij de gemeente Etten-Leur. De publieksbalies en het informatiecentrum zijn op die dag gesloten. Wel kunt u natuurlijk deze gemeentelijke internetsite raadplegen.

Groencompostering en Milieustraat

De Groencompostering Zwartenberg aan de Zeedijk en de Milieustraat aan het Vossendaal zijn op vrijdag 5 mei op de gebruikelijke tijden geopend.

Openingstijden Groencompostering: 8.00 - 12.00 uur en 12.30 - 16.00 uur.

Openingstijden Milieustraat: 10.00 - 16.00 uur.

Zwemmen

Het zwemrooster voor de gehele meivakantie vindt u bij Sport & recreatie > Zwemmen > De Banakker

Koninginnedag
Week in....week uit
4 en 5 mei

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl