Gemeente Hengelo

Stille Tocht en herdenkingsbijeenkomst

Op donderdag 4 mei om 19.45 uur vertrekt de Stille Tocht van het Mitchamplein naar het herdenkingsmonument op het Burg. Jansenplein voor de traditionele dodenherdenking om 20.00 uur. Voorafgaand aan de twee minuten stilte wordt de Last Post gespeeld, waarna om 20.00 uur twee minuten stilte in acht worden genomen. Vervolgens legt het gemeentebestuur een krans, waarna Muziekvereniging Excelsior twee coupletten van ons volkslied speelt. Aansluitend is er voor organisaties en personen gelegenheid tot het leggen van bloemen en kransen bij het herdenkingsmonument.

Herdenkingsbijeenkomst

Aansluitend aan de kransleggingen wordt een korte herdenkingsbijeenkomst gehouden in de Lambertusbasiliek. De meditatie wordt dit jaar uitgesproken door de heer Ibrahim Ehem Ozturk, Imam van de Culturele Vereniging van de Islam/Stichting Ayasofia Moskee.

Geen koopavond, horeca normaal geopend

In verband met dodenherdenking is er geen koopavond. Horecagelegenheden zijn normaal geopend, wel is verzocht tussen 19.30 en 20.30 uur de buitenverlichting en de lichtreclames aan de panden te doven en geen andere muziek ten gehore te brengen dan die van de officiële radio- of televisieprogramma's. Horecagelegenheden ontvingen ten onrechte een brief van de gemeente die bedoeld is voor winkeliers, waarin zij op de hoogte worden gesteld van het feit dat winkels om 19.00 uur gesloten dienen te zijn. Dit geldt uitsluitend voor winkeliers, niet voor horecagelegenheden.