Gemeente Voorschoten

Persberichten - Programma dodenherdenking 4 mei 2006 Uitgebracht op: dinsdag 2 mei 2006

18.00 uur: Halfstok hangen van de vlag van alle openbare en particuliere gebouwen in Voorschoten. De vlaggen dienen vóór zonsondergang te worden gestreken. Dit zal zijn omstreeks 21.10 uur. De gemeente verzoekt iedereen deze gedragslijn te volgen.

18.45 uur: Oecumenische herdenkingsdienst in de Dorpskerk De herdenkingsdienst duurt tot ongeveer 19.15 uur. Na de dienst is een mogelijkheid aan te sluiten bij de stoet die de gevallenen in Nederlands-Indië herdenkt bij het monument op het kerkhof van de Dorpskerk.

19.45 uur: Aanvang van het luiden van de klokken.

19.50 uur: Verzamelen bij het herdenkingsmonument aan de Koningin Julianalaan.
Na de beëindiging van het klokluiden volgt bij het monument uitvoering van passende muziek door muziekvereniging Laurentius. Als inleiding van de twee minuten stilte wordt 'The Last Post' gespeeld.

20.00 uur: Twee minuten stilte.

20.02 uur: Het einde van de twee minuten stilte wordt ingezet met het spelen en zingen van het eerste en zesde couplet van het Wilhelmus.

20.05 uur: Toespraak burgemeester Verver.

20.15 uur: Kranslegging door vertegenwoordigers van overheid, verzet, nabestaanden en afgevaardigden van andere instellingen die zich van tevoren aangemeld hebben.

20.25 uur: Algemene gelegenheid tot het leggen van bloemen.

20.35 uur: Afsluiting.

Het leggen van de kransen en bloemen wordt omlijst met passende muziek, gespeeld door Laurentius.


- einde bericht -