Gemeente Wijk bij Duurstede

Tentoonstelling "Dichter bij Vrijheid"

Jaarlijks verzorgt de Amnesty werkgroep lessen over mensenrechten op alle basisscholen van Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek. Het lespakket Dichter bij Vrijheid laat de kinderen gedichten schrijven over de kinderrechten.
De afgelopen tijd hebben leerlingen uit de groepen 7/8 van veertien basisscholen gedichten gemaakt. Dit jaar is er ook een vervolgles verzorgd door Vluchtelingenwerk. Hier werd meer gekeken naar de gevolgen van ernstige schendingen van mensenrechten, die kunnen leiden tot de keus om je land te ontvluchten. De resultaten van beide lessen zijn van 4 tot 26 mei tijdens de openingstijden te bezichtigen in het gemeentehuis.

Officiële opening
Aukje Boer, wethouder Onderwijs, opent de tentoonstelling officieel op donderdag 4 mei, om 17.30 uur, voorafgaand aan de Stille Tocht. De tentoonstelling is deze dag tot 18.00 uur te bezichtigen. De drie mooiste gedichten, uitgekozen door een onafhankelijke jury, worden opgenomen in het herdenkingsprogrammablad van het 4 mei comité.

Link, Klik hier om een pagina terug te gaan Link, klik hier om dit artikel te mailen Link, Klik hier om dit artikel af te drukken

info@wijkbijduurstede.nl
tel : 0343 595595
fax: 0343 595599
Bezoek adres:
Karel de Grotestraat 30 Post adres: Postbus 83
3960 BB