Gemeente Sneek


Overlast hondenpoep verminderd. Gemeente plaatst extra bakken. De overlast van hondenpoep is aanzienlijk verminderd sinds de gemeente Sneek in het voorjaar van 2005 maatregelen heeft getroffen. Dit blijkt uit de uitkomsten van de evaluatie die onlangs heeft plaatsgevonden.

In 2005 is de gemeente Sneek overgegaan tot het plaatsen van 90 hondenpoepbakken, het aanwijzen van circa 30 losloopgebieden en het aanstellen van 5 toezichthouders. Hiermee is een flinke stap in de goede richting gezet. De bakken leveren per lediging ongeveer 2500 kg hondenpoep. Deze hoeveelheid ligt dus in ieder geval niet meer op straat of in het groen.

De aanwezigheid van de toezichthouders heeft een preventieve werking. De toezichthouders zijn 6 dagen per week op straat, inclusief de donderdagavond. Hierbij is Sneek opgedeeld in 23 zones, waar voortdurend wordt gesurveilleerd. Op dit moment wordt er door de toezichthouders alleen nog gewaarschuwd, maar over niet al te lange tijd zal door het uitschrijven van boetes nog adequater worden gehandhaafd.

De evaluatie wees uit dat enkele verbeterpunten mogelijk zijn. Naar aanleiding van enkele reacties van burgers en van de ervaringen van de medewerkers openbare werken heeft het college van Sneek besloten een aantal hondenpoepbakken bij te plaatsen en wel op de volgende locaties:
Harmen Sytstrastraat, Eeltjebaasweg, Oud Kerkhof, Veemarktterrein/Stationsstraat, Selfhelpweg, dr. Obe Postmastraat, Olde Ee richting Strikel.

Tevens is het voorstel om een losloopgebied nabij de Eeltjebaasweg, de H. Bulthuisweg en de Lorentzstraat aan te wijzen. Daarnaast is het de bedoeling om het losloopgebied langs de Paviljoenwei te wijzigen en uit te breiden.

Door het plaatsen van deze extra bakken en door de uitbreiding van de losloopgebieden verwacht de gemeente Sneek de overlast van hondenpoep nog verder terug te dringen.

© copyright 2006 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 3-5-2006