Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

LANCOM Systems vereenvoudigt VPN-verbindingen

Introductie nieuwe LANCOM 1620 VPN ADSL2+ professionele router

Tilburg, 4 mei 2006 - LANCOM Systems breidt zijn aanbod van VPN-routers uit met de LANCOM 1620 VPN. Deze nieuwe router is zeer geschikt voor uiteenlopende bedrijven met ADSL en ADSL2+ via analoge telefoonlijnen.

LANCOM Systems, leverancier van producten voor IP-gebaseerde VPN, VoIP en draadloze netwerken, biedt oplossingen voor de specifieke eisen van ondernemingen. De nieuwe router integreert vestigingen en verzorgt connectiviteit voor partnerbedrijven. De 1620 VPN geeft nomadische medewerkers met een VPN-inbelverbinding toegang tot bedrijfsnetwerken. Deze functie is geschikt voor ondernemingen die gebruikmaken van interne en externe data en spraakverbindingen via VPN. De producten van LANCOM Systems zijn verkrijgbaar via zijn wederverkopers. Met de bijgeleverde gebruiksvriendelijke software (LCOS) zijn de producten eenvoudig, snel en veilig te installeren.

De LANCOM 1620 VPN biedt een geïntegreerd ADSL2+-modem voor snelheden tot 24 Mbps via vier configureerbare poorten voor LAN, WAN (met double-load-balancing), DMZ en monitoring. De router is standaard uitgerust met vijf VPN-kanalen en een optie voor 25 kanalen. Hij is bovendien voorzien van een krachtige firewall met intrusion- en denial-of-service-beveiliging, en van uitgebreide mogelijkheden voor monitoring en facturatie. Een groot aantal back-up- en hoge-beschikbaarheidsfuncties garandeert samen met een dynamisch bandbreedtemanagement een optimale werking. De LANCOM 1620 VPN is per direct beschikbaar voor een adviesprijs van 349 euro, exclusief BTW, en is voorzien van een ADSL2+ Annex A-modem (voor ADSL over POTS).

Gunnar Mayer, productmanager bij LANCOM Systems: "De LANCOM 1620 VPN is speciaal ontwikkeld voor de markt voor ADSL en ADSL2+ over analoge lijnen. De combinatie van de prijs en LANCOM's gebruikelijke kwaliteit, betrouwbaarheid en deskundigheid biedt uitgebreide mogelijkheden voor onze klanten. Bovendien is de router geschikt voor bedrijven van verschillende omvang, dankzij de stand-alone functie met beveiligde internettoegang. De uitgebreide hard- en softwarefuncties en de gratis operating system-upgrades in de toekomst maken de LANCOM 1620 VPN tot een verstandige investering."

Meer informatie is beschikbaar op de website van LANCOM: www.lancom-systems.nl

Over LANCOM
LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-bedrijven, overheden en andere organisaties. Het bedrijf levert oplossingen en software voor IP-gebaseerde VPN-, VoIP- en draadloze netwerken, inclusief ondersteuning en dienstverlening. De oplossingen zijn speciaal ontwikkeld voor zakelijke klanten. LANCOM richt zich vooral op producten voor internettoegang met geïntegreerde, hoogwaardige firewalls voor ADSL-, SDSL-, ISDN- en UMTS-toegang. Daarnaast focust het bedrijf zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN), draadloze netwerken (Wireless LAN) en Voice over IP. Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Wenen, Madrid, Tilburg en Praag. Ralf Koenzen en Ulrich Prinz hebben het bedrijf opgericht en zijn de Managing Directors.