Politie Haaglanden

persberichten 4 mei

Haaglanden, 04-05-2006

Politie zoekt getuigen mishandelingen in tram
Den Haag Op woensdag 3 mei om 14:30 uur ontstond in de tram op de Alexanderstraat halte nabij de Mauritskade een vechtpartij. Een 36-jarige vrouw uit Rijswijk maakte een opmerking tegen een andere inzittende die in de tram een blowtje aan het roken was. Hierop ontstond vrij veel tumult en werd er gevochten tussen een aantal passagiers. Politieagenten hielden twee personen aan (17 en 18 jaar en afkomstig uit Den Haag). Politie verzoekt getuigen van dit incident zich te melden aan bureau Jan Hendrikstraat of telefonisch via 0900-8844.

Aanrijding met lichamelijk letsel
Den Haag - Op woensdag 3 mei om 13.45 uur is op de kruising van de Statenlaan met de Frankenslag een 83-jarige fietser uit Lage Mierde gewond geraakt. De fietser sloeg, net voorbij het kruispunt linksaf. Hij zag hierbij een rechtdoor rijdende personenauto over het hoofd. De 21-jarige Haagse bestuurder van de auto kon een aanrijding niet voorkomen. Het slachtoffer is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Verdachten diefstal bromfiets aangehouden
Den Haag - De politie heeft op woensdag 3 mei rond 21.30 uur op de Van Beuningenstraat twee Hagenaars, van 14 en 15 jaar, aangehouden op verdenking van diefstal van een bromfiets. De twee jongens reden op de betreffende bromfiets bijna een politievoertuig aan. Hierop zetten de agenten een achtervolging in. Halverwege gooiden de jongens de bromfiets neer en gingen verder te voet. De jongens waren alleen niet snel genoeg en konden door de agenten worden aangehouden.

Jong geleerd, oud gedaan
Den Haag - Op donderdag 4 mei rond 00.15 uur is op de Visafslagweg een 16-jarige Rotterdammer aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. Zijn klungelige rijgedrag en het feit dat hij zonder verlichting reed wekte argwaan van de agenten die de nog te jonge automobilist aanhielden.

Dronken fietser mist vrachtauto
Den Haag - Op donderdag 4 mei rond 4.30 uur is op de Frederik Hendriklaan een 23-jarige Hagenaar aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man had zo veel gedronken dat hij zijn fiets niet meer onder controle had, een stilstaande vrachtauto miste en tegen de vrachtauto reed. In het ziekenhuis werd een hoofdwond van de man gehecht waarna hij aan het een blaastest moest ondergaan. Hij blies uiteindelijk 990 ugl en kreeg een proces-verbaal.

Vlaggenmast gestolen
Den Haag Op woensdag 3 mei om 14:50 uur werd op het Nassauplein een 43-jarige Hagenaar aangehouden. De man liep met een vlaggenmast van maar liefst 5 meter over straat. Uit onderzoek bleek dat de man de vlaggenmast had gestolen bij een bedrijf aan het Nassauplein.

Onder invloed
Den Haag Op woensdag 3 mei 20:00 uur werd op de Javastraat een 33-jarige automobilist aangehouden. De man viel op door zijn rijgedrag en negeerde tot 2x toe het rode licht en reed over de busbaan. Nadat hij door politieagenten was staande gehouden bleek dat de man onder invloed was. Hij blies 610 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Aanhoudingen na vechten op straat
Den Haag Op woensdag 3 mei om 21.30 uur zijn op de Erasmusweg nabij de Barbiersgaarde twee vrouwen en een man aangehouden. De drie hadden een fikse ruzie en er vielen over en weer klappen. De drie zijn aangehouden en meegenomen naar een politie bureau. Tijdens een verhoor bleek het te gaan om een ruzie tussen twee zussen en een broer. De ruzie zou zijn ontstaan in een auto waarvan de ruit gesneuveld zou zijn.

Overlast gestoord persoon
Den Haag Op woensdag 3 mei om 21.00 uur ging een 45-jarige Hagenaar totaal door het lint. De man gooide zijn Tv-toestel door de ramen de straat op en sloeg met zijn vuist een ruit in. Hierna liep de man de straat op en begon te schreeuwen tegen de aanwezige agenten met de woorden: Schiet dan Schiet dan. Ook trapte hij een deuk in een politieauto. De agenten zagen dat de man een slagaderlijke bloeding had. Hij werd gepepperd en tegen de grond gewerkt. Vervolgens is de man vervoerd naar het Leyenburg ziekenhuis. Personeel van de brandweer hebben de straat het portiek en geparkeerde autos ontdaan van het bloed van de gestoorde man. In de woning bleek alles vernield te zijn.

Man aangehouden na aanrijding met letsel
Den Haag Op woensdag 3 mei omstreeks 10.10 uur is op de Henriette Roland Holstweg nabij de grote vijver een 46-jarige man uit Iran aangehouden. Deze man had aldaar met zijn fiets een 72-jarige vrouw aangereden. De vrouw was door de aanrijding met haar hoofd hard tegen de grond geslagen en is met de GGD vervoerd naar het Leyenburg ziekenhuis. De man kon geen ID tonen en is meegenomen. Aan het bureau bleek dat deze man gesignaleerd stond. Hij is ingesloten.

Minderjarigen plegen winkeldiefstallen
Rijswijk Op woensdag 3 mei om 14:30 uur werden bij een winkel in het winkelcentrum In de Bogaard twee meisjes (16 en 17 jaar) uit Poeldijk aangehouden. De meisjes werden betrapt terwijl ze een paar schoenen wegnamen. Uit onderzoek bleek dat de meisjes ook bij twee andere winkels goederen hadden weggenomen. Na verhoor werden de meisjes opgehaald door hun ouders.

Onder invloed zonder rijbewijs
Rijswijk Op donderdag 4 mei om 00:40 uur werd op de Bruyn Kopsstraat een 20-jarige automobilist uit Almere aangehouden. De man viel op door zijn ietwat onzekere rijgedrag. Nadat politieagenten de man hadden aangesproken bleek dat dat niet zo vreemd was. Immers de man beschikte niet over een rijbewijs en bleek bovendien teveel te hebben gedronken. Hij blies 340 ug/l en kreeg een proces-verbaal.

Slechte zomer voor de boeg
Naaldwijk Op woensdag 3 mei om 14:30 uur werd op de Wagenaarstraat een 23-jarige Naaldwijker aangehouden. De man had nog een vervangende hechtenis van 120 dagen te goed en werd aangehouden en ingesloten.

210 bekeuringen bij snelheidscontrole
Honselersdijk Maar liefst 120 automobilisten werden bij een snelheidscontrole op de Vogelaer op woensdag 3 mei tussen 09:15 een 15:00 uur bekeurd. In totaal passeerden 1640 autos de radarpost. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km per uur, daar waar 60 km het maximum was.

Aanrijding zonder bestuurders
Wassenaar Op woensdag 3 mei om 11:15 uur ontstond op een parkeerterrein aan de Zijdeweg nabij het Hotel de Bijhorst een aanrijding. Op zich niet zo bijzonder ware net niet dat geen van beide bestuurders bij de aanrijding aanwezig was. Al snel bleek dat beide bestuurders van de voertuigen vergeten waren hun voertuigen op de handrem te zetten waarna ze naar elkaar toe rolden. Lichte lakschade aan beide voertuigen was het gevolg.

Auto in ruil voor motor
Voorburg Op woensdag 3 mei om 17:45 uur trachtte een 18-jarige inwoner uit Voorburg zijn motorfiets te verkopen. Hij plaatste een advertentie waarop een nog onbekende man reageerde die een proefritje wilde maken. Als onderpand gaf de man zijn sleutels en auto met het kentekenbewijs aan de 18-jarige af. Toen de man na 1 ½ uur nog niet was terug gekeerd belde hij met de politie die constateerde dat het onderpand, de auto van diefstal afkomstig was. De auto was bij een inbraak in s-Gravenzande gestolen.