Dienstenbond CNV

VBA lijkt in te binden!
04-05-2006

Eind vorige week heeft CNV Dienstenbond van de VBA een brief gehad waarin de VBA schrijft dat zij snel de CAO wil afronden. CNV Dienstenbond heeft in een brief begin april een paar voorwaarden gesteld op basis waarvan wij een gesprek zouden voeren. Het lijkt erop dat de VBA deze voorwaarden heeft ingewilligd onder druk van mogelijke acties, zodat er mogelijk toch een CAO komt. Echter, eerst zien, dan geloven!

Leden hebben CNV Dienstenbond in de ledenvergaderingen duidelijk gemaakt dat een voorwaarde voor gesprek moet zijn dat:


* De toeslag voor de continudienst bij de beveiliging pensioendragend moet zijn, conform voorstel bonden.
* De WAO-hiaatpremie over 2004 en 2005 volledig teruggegeven moet worden aan de medewerkers, onder aftrek van de overeengekomen 10% kosten. Verrekening met andere kosten of met tekorten van de jaren daarvoor is niet acceptabel.

* Er dient duidelijkheid te komen ten aanzien van de ziektekostenverzekering voor de mensen die in het oude stelsel particulier verzekerd waren. Dit geldt tevens voor de gepensioneerden/VUTers.

De VBA heeft nu, onder de druk van de actievergaderingen ingezien dat het serieus is. De VBA stemt in met de toeslag voor de continudienst bij de beveiliging, geeft de volledige WAO-hiaat-premie van 2004 en 2005 terug aan de leden, onder aftrek van afgesproken 10% kosten en zal duidelijkheid geven over de ziektekostenverzekering. Tevens wil de VBA in gesprek over de sfeer en de werkbeleving van de medewerkers. Tenslotte biedt de VBA haar excuus aan over het lang uitblijven van enige reactie op de brief van bonden.

Al met al lijkt het erop dat de VBA inbindt en de voorwaarden van CNV Dienstenbond voor een gesprek inwilligd. Wij zullen na de ledenvergaderingen van 9 mei een gesprek plannen met de VBA-directie en zien of de VBA echt serieus is en wij nu tot heldere afspraken kunnen komen. Leden laten zich niet (nog een keer) piepelen!

Op de ledenvergaderingen zullen we de brief met u bespreken en bepalen welke insteek er gekozen wordt om verder te gaan. CNV Dienstenbond is voorzichtig positief over een mogelijke oplossing voor het conflict.

DE LEDENVERGADERINGEN ZULLEN PLAATSVINDEN OP DINSDAG 9 MEI 2006 OM 14.00 UUR EN OM 19.30 UUR IN DE PLANTORAMA.

Tenslotte, CNV Dienstenbond zet zich in voor u voor goede afspraken in arbeidsvoorwaarden. Gesjoemel en gerotzooi zoals bijvoorbeeld bij de ORBA-toeslag is gebeurd, wordt niet meer geaccepteerd. Zelfs als dat tot acties moet leiden! Juist CNV Dienstenbond heeft zich hard gemaakt voor de correcte teruggave van de WAO-hiaatpremie!!

Dat doen we voor onze leden, maar ook niet-leden profiteren daar van mee. Ook deze medewerkers krijgen dankzij de inspanning van CNV Dienstenbond ook een naheffing van de WAO-hiaatpremie. Kortom, de hele VBA profiteert mee. Maak uw ongeorganiseerde collega lid en vertel ze dat CNV Dienstenbond een vakbond is die echt opkomt voor de leden! Enne, als de CAO er dan toch wellicht komt krijgt een nieuw lid 50% korting op het eerste jaar lidmaatschap!

Voor vragen en/of opmerkingen over deze Info, kunt u contact opnemen met uw bestuurder, Fedde Monsma. Telefoon: 023 5651052 of e-mail: f.monsma@cnvdibo.nl