Vereniging FME-CWM

Deze informatie is het laatst gewijzigd op: 04 mei 2006


Technologieprojecten helpen MKB-bedrijven innoveren

Zoetermeer, 3 mei 2006 FME organiseert samen met FDP, NIL, NIMR, Syntens en TNO Industrie en Techniek een zevental kennisoverdrachtprojecten over het omvormen en verbinden van plaatwerk. De projecten zijn bedoeld voor MKB-bedrijven uit de maakindustrie die gemotiveerd zijn om te innoveren.

Het belangrijkste doel is het overdragen van technologische kennis, gevolgd door een mogelijke implementatie ervan binnen de deelnemende bedrijven. De kennisoverdracht vindt plaats middels bedrijfsbezoeken, workshops, demonstraties en cursussen, waarbij de deelnemers worden uitgenodigd productcases in te brengen. Deze cases kunnen centraal staan in zowel bilaterale als gezamenlijke projectsessies. Hiermee heeft de deelnemer de kans om door deelname een optimaal rendement voor zijn bedrijf te realiseren!

Het gaat om zeven projecttrajecten: voorgelakte plaat; laserlassen; flexibel omvormgereedschap; ontwerpen in en verwerken van hoge sterkte staal; ontwerpen in en verwerken van roestvast staal; automatisering en mechanisatie van het lassen; oppervlaktebehandeling door middel van lassen (oplassen). Projectschetsen van de gekozen themas vindt u hier of via de websites van de andere projectpartners.

Deelname aan de projecten, die in de zomer van 2006 zullen plaatsvinden, is gratis. Wel wordt van de deelnemers gevraagd dat zij productcases inbrengen en wordt een actieve bijdrage aan de workshops verwacht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen Peter Boers van FME, 079 353 13 41, e-mail: pbo@fme.nl of met Pierre Senster van TNO, 040 265 09 08, e-mail: pierre.senster@tno.nl.