Gemeente Harderwijk


Nieuwe samenstelling van de raadscommissies

Harderwijk heeft drie vaste raadscommissies: de commissie Samenleving, de commissie Ruimte en de commissie Beleid Algemeen. Een raadscommissie heeft als hoofdtaak de besluitvorming van de raad voor te bereiden en het college te controleren, er worden geen besluiten genomen. De commissies bestaan uit 2 leden van elke fractie, of soms het eerste reserveraadslid.

Publiek heeft in deze vergaderingen zowel voor als halverwege elk agendapunt spreekrecht. De commissie kan ook zelf mensen of organisaties uitnodigen om `aan te schuiven' en zo de communicatie met de burger verbeteren.

De samenstelling van deze raadscommissies is als volgt:

Commissie Samenleving
Voorzitter: P. Teeninga (ChristenUnie). Leden: C.G. Korevaar en E van der Wal (CDA), M.E. Companjen en J.C. Odinot (ChristenUnie), E. Bruinewoud en E. Karaaslan (PvdA), T. Sahin en A.G.J. Dikkerboom (VVD), A.C.C. Bakkenes en G.J. Koster (Stadspartij), G.J. van Noort en Y.Y. van Oort (Harderwijk Anders) en G. Kevelam en F. Zwerus (Gemeentebelang).

Commissie Ruimte
Voorzitter: L.A. de Kleine (PvdA). Leden: M. Brielsman en W.M. Schouten (CDA), P. Kok en A.E.H. v.d. Kolk (ChristenUnie), G.E. Sondern en A. van Ommen (PvdA), G. van Maanen en T. Sahin (VVD), J. Nijman en J.M. van Zundert (Stadspartij), B.A.Oosten en E.H.R. Enklaar (Harderwijk Anders), en H.J. Leeuwis en G. Kevelam (Gemeentebelang).

Commissie Beleid Algemeen Voorzitter: J. Nijman (Stadspartij). Leden: P. den Besten en J.L. de Jong (CDA), A.E.H. v.d. Kolk en P. Teeninga (ChristenUnie), L.A.de Kleine en G.E. Sondern (PvdA), H.H.J. Otter en B.J. van Bijsteren (VVD), W.B.A. Groen (Stadspartij), G.J. van Noort en B.A. Oosten (Harderwijk Anders) en H.J. Leeuwis en G.Kevelam (Gemeentebelang).