Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Vrije doorgang voor gehandicapten en ouderen

Hoge stoepen, lantarenpalen, uitstallingen, reclameborden, glas- en papierbakken, fietsenrekken, paaltjes, afvalbakken. Ze zijn vaak nuttig, maar ze kunnen ook flink hinderen. Voor bejaarden, rolstoelers, rollatorgebruikers, scootmobielers, blinden en slechtzienden zijn het soms niet te nemen obstakels op straat of in het park. Onnodig, want met kleine ingrepen in de openbare ruimte kan veel dagelijks ongemak opgelost worden.

"De overheid heeft een bijzondere verantwoordelijkheid voor deze groepen in de samenleving," aldus verantwoordelijk wethouder Tys de Ruijter. "Jaarlijks lossen we al tientallen problemen op maar we weten niet altijd waar de knelpunten zijn. Daarom deze oproep. Door zelf te melden kunnen gehandicapten en ouderen zichzelf een stuk mobieler maken."

U kunt ons helpen
Het stadsdeel is er attent op. Jaarlijks verricht de buitendienst van het stadsdeel tientallen kleine aanpassingen op straat. Dat varieert van verlaging van trottoirbanden, het verplaatsen van verkeerspalen tot het beter toegankelijk maken van woningen. Het stadsdeel heeft voor dit soort werk een apart budget. Met uw hulp kunnen we de openbare ruimte nog veiliger maken.

Oproep: meld knelpunten bij het stadsdeel
Het stadsdeel wil de openbare ruimte beter toegankelijk maken. Wij doen daarom een beroep op u om knelpunten of obstakels te melden. Dat kan telefonisch of schriftelijk bij de opzichter van de buitendienst Ron Schulz, adres: Postbus 67018, 1060 JA Amsterdam, telefoon (020) 889 8744.

U kunt ook via internet uw melding doen. Klik hier voor het formulier.

Contact:
R Schulz