Persberichten 04/05 ochtend

Regio, 04-05-2006

Rijnsburg Insluiping in woning In een huis aan de Noordwijkerweg in Rijnburg is een onbekende op woensdag 3 mei rond 16.00 uur de woning binnengeslopen, terwijl de bewoners in de tuin zaten. De bewoners hadden geen zicht op de achterdeur die niet afgesloten was. s Avonds kwam de bewoner er achter dat er iemand in de woning was geweest en dat er spullen, zoals sieraden en geld, weg waren. Ze belde direct de politie. Al snel werd duidelijk dat iemand de woning was binnengeslopen. Agenten hebben direct een buurtonderzoek gehouden.

De politie waarschuwt bewoners, nu het weer beter wordt en de deuren en ramen vaker openstaan, voor insluipers. Het advies is om deuren en ramen waarop niet direct zicht is te sluiten.

Leiden Man met drugs aangehouden De politie heeft donderdag 4 mei rond 00.40 uur in een uitgaansgelegenheid aan de Lammermarkt een 19 jarige man uit Leiden aangehouden. Beveiligingspersoneel ontdekte bij de toegangscontrole dat de man vermoedelijk harddrugs bij zich had en waarschuwde de politie. De politie trof bij de man tien wikkels aan met daarin vermoedelijk heroine. De politie heeft de wikkels inbeslaggenomen en ze voor onderzoek gestuurd naar het NFI. De verdachte is aangehouden en ingesloten. De politie gaat verder met het onderzoek.

Leiden Politie houdt man aan voor belediging en belemmering De politie heeft woensdagavond 3 mei rond 19.15 uur in een bedrijf aan de Rijnstraat een 56 jarige man uit Noordwijk aangehouden. De man ontstak in woede toen de Vreemdelingendienst en de Sociale Jeugd en Zedenpolitie van Hollands Midden bij een controle op de seksinrichting twee buitenlandse dames wilde meenemen naar het politiebureau. Beide dames mochten op basis van hun documenten niet in Nederland werken. De man begon vervolgens de controlerende agenten te beledigen en probeerde hen het werk onmogelijk te maken. Met assistentie van meer politie werd de man ingerekend en overgebracht naar het politiebureau. Hij is daar verhoord en daarna weer op vrije voeten gesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De beide vrouwen zijn overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Bergambacht Onder invloed rijden De politie controleerde op donderdag 4 mei rond 03.50 uur op de Provincialeweg een 26 jarige bromfietser uit Krimpen aan den IJssel. De man bleek gedronken te hebben en werd aangehouden. De aan het bureau uitgevoerde ademanalyse gaf een waarde aan van 655 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt een proces-verbaal voor het rijden onder invloed op.

Krimpen a/d Lek Onder invloed rijden De politie controleerde op donderdag 4 mei rond 02.00 uur op de Ooster Lekdijk een 26 jarige automobilist uit Krimpen aan den Lek. De man bleek gedronken te hebben en werd aangehouden. De aan het bureau uitgevoerde ademanalyse gaf een waarde aan va 485 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal voor het rijden onder invloed op.

Nieuwerkerk aan den IJssel Alarm verjaagt inbreker(s) Op donderdag 4 mei, omstreeks 01.45 uur, is er gepoogd in te breken in een woning aan de Batavierlaan. Via het openbreken van een raam poogden de inbreker(s) binnen te dringen. De woning was echter voorzien van een luid alarm. De inbreker(s) zijn op de vlucht gegaan. Het alarm bereikte de bewoner waarop de politie werd gebeld. De politie trof niemand meer in het pand aan. De technische recherche zal onderzoek naar eventueel achtergelaten sporen.

--- einde berichten ---