Dienstenbond CNV

Voorstellen CAO Crematoria 2006/2007
04-05-2006

Bijgaand treft u de voorstellen van de CNV Dienstenbond. Wij hopen en vertrouwen op een constructief overleg.

Looptijd:
Voorgesteld wordt een looptijd van 12 maanden,

Loon:
CNV Dienstenbond wenst een deel van de loonruimte te besteden aan een structurele verhoging van 2% ingaande 1 juli 2006.

Levensloop:
Wij wensen dat de premie voor prepensioen welke ten laste kwam van werkgever vanaf datum beëindiging prepensioen wordt aangewend ten bate van een levensloopregeling.

Ziektekosten:
De invoering van het nieuwe stelsel heeft voor veel werknemers negatieve financiële gevolgen. Indien uit onderzoek blijkt dat de invoering van het nieuwe stelsel voor werkgevers c.q. de bedrijfstak positieve financiële gevolgen heeft, dienen naar de mening van CNV Dienstenbond de positieve effecten ten bate van de werknemers te komen.

WIA:
Meer nog dan in het verleden maakt de nieuwe wet het noodzakelijk dat over de inzet en het inkomen van mensen met een arbeidshandicap deugdelijke afspraken worden gemaakt. Om die reden wil CNV Dienstenbond:


1: afspraken maken over het ontwikkelen van een doel- en prestatiegericht

preventie- en reïntegratie beleid.


2: werknemers met een arbeidshandicap beschermen tegen ontslag.


3: een inkomensgarantie afspreken voor mensen die door het ontstaan van een

beperking te maken krijgen met productiviteitsverlies.

Extra gewerkte uren:
Uren gewerkt buiten het rooster worden niet als overwerk beschouwd en deze uren dienen gecompenseerd te worden d.m.v. vervangende arbeidsduurverkorting (sic) Door de hoge werkdruk blijkt dat compensatie "in tijd" vaak niet mogelijk te zijn. Wij stellen dan ook voor als verevening binnen een maand niet mogelijk blijkt deze uren uit te betalen.

Internationale solidariteit:
CNV Internationaal, een onderdeel van de CNV Vakcentrale, steunt projecten van onafhankelijke en democratische vakbonden in Azië, Afrika, Latijns Amerika en Centraal en Oost Europa die werknemers in de betreffende landen ten goede komen. Wij stellen u voor een bedrag van 5000,-- aan CNV Internationaal beschikbaar te stellen.