Dienstenbond CNV

Stand van zaken bij Wehkamp

04-05-2006

Een aantal van u heeft de afgelopen weken CNV Dienstenbond benaderd met vragen over de stand van zaken bij Wehkamp. Wij zijn inmiddels uitgenodigd door de directie om hierover te overleggen.

Wat is er aan de hand?
De winstmarges binnen de postordersector staan onder druk. De slechte toestand van de Nederlandse economie de afgelopen jaren hangt hiermee samen. De opkomst van het internet speelt ook een rol. Mensen bestellen steeds vaker hun spullen via het internet, dit heeft gevolgen voor de bedrijfsstructuur. Een andere factor die speelt zijn de recente ontwikkelingen rondom het consumentenkrediet. Als gevolg van deze maatregel zullen volgens Wehkamp niet alleen de kredietvergoedingsinkomsten afnemen, maar ook de retailomzet en het debiteurensaldo. Het bovenstaande heeft gevolgen voor de werkgelegenheid. Wehkamp heeft de afgelopen jaren al veel maatregelen genomen om het hoofd te bieden aan de veranderde omstandigheden.

Wat kunnen wij voor u doen?
Binnenkort zullen wij overleggen met de directie van Wehkamp. Wat is de stand van zaken, en wat zijn de sociale gevolgen? Onze inzet zal zijn om te zorgen dat de gevolgen voor de mensen zoveel mogelijk worden beperkt. Wij zullen u uiteraard informeren over de uitkomst van het overleg. Op het moment dat u in de komende maanden geconfronteerd wordt met iets waarbij u onze hulp kunt gebruiken, schroom niet en neem contact me ons op! Zeker in individuele gevallen kunnen wij iets voor u als lid betekenen. Denk aan het beperken van de financiële gevolgen, advies en begeleiding.

Tot slot
Laat ons weten wat er speelt op de werkvloer en waar u tegen aanloopt. Wij kunnen deze punten meenemen in het overleg met de directie! U weet dat u bij CNV Dienstenbond terecht kunt voor informatie, advies en ondersteuning. Weten uw collegas dat ook?

Agostino Di Giacomo Russo
Bestuurder
Telefoon 055 577 2640
E-mail: a.digiacomorusso@cnvdibo.nl