Dienstenbond CNV

Opnieuw reorganisatie Fujicolor Nederland !!!!
04-05-2006

De afgelopen week bent u geconfronteerd met de aankondiging dat er opnieuw gereorganiseerd gaat worden bij Fujicolor. Dat is zuur, daar de vorige reorganisatie nog geen twee jaar geleden heeft plaatsgevonden. Opnieuw gaat het nu om veel arbeidsplaatsen, 69 om precies te zijn.

CNV Media is deze week in overleg gegaan met de directie over het nut en noodzaak van deze aangekondigde reorganisatie. In een uitgebreide informatiebijeenkomst zijn de recente ontwikkelingen toegelicht.

Feit is dat de wereld van foto-finishing onder grote druk staat. De analoge foto-ontwikkeling loopt met grote sprongen terug. De concurrentie is daarnaast erg hevig en breed. Immers, steeds meer mensen kopen zelf mooie printers en laten hun fotos niet ontwikkelen of printen, maar doen dat zelf thuis, ook al is de kwaliteit wat minder.

CNV Media heeft met name kritische vragen gesteld over de toekomst. Twee keer reorganiseren in zon korte tijd is geen gezonde ontwikkeling. Toch ziet de directie ook kansen, zelfs binnen de krappe concurrerende markt.

Er blijven 230 mensen werken, en nu mensen laten gaan doet pijn. Velen van u werken al heel veel jaren bij Fuji en hebben veel ervaring opgebouwd. Maar de cijfers liegen niet. Er moet wel iets gebeuren.

Afgelopen week is nog niet inhoudelijk gesproken over een nieuw sociaal plan. Het oude sociaal plan zal wel als leidraad gebruikt worden, alhoewel de directie niet op alle punten hetzelfde wil.

Daarnaast is ook de formele regelgeving fors gewijzigd. Het verkrijgen van een WW-uitkering wordt lastiger en de termijnen van WW-uitkering wordt ook korter. Om die reden vindt CNV Media het heel belangrijk dat er goede afspraken worden gemaakt over begeleiding van werk naar werk. Tijdens de vorige reorganisatie zijn daarbij een aantal zaken niet goed gegaan, reden om dat nu beter te regelen.

Uiteraard kijken wij ook goed naar vertrekregelingen enzovoort. Ook willen wij graag met alle leden overleggen, alvorens te gaan onderhandelen over een nieuw Sociaal Plan. En vanzelfsprekend moet de OR ook zijn werk goed kunnen doen.

Kortom: Op 8 mei om 16.30 uur zal een ledenvergadering plaatsvinden, van CNV Media en FNV KIEM gezamenlijk. Dat gebeurt in Steenbergen op het bedrijf zelf.

Aansluitend zullen wij met de directie gaan overleggen. Uw mening is dus belangrijk.
Zijn er collegas die nu nog geen lid zijn, maar dit wel willen worden, dan kunnen zij zich inschrijven via deze website!

Graag tot de 8e!!

R. Leloux
Bestuurder CNV Media