Dienstenbond CNV

MEGA Reorganisatie bij Wegener 04-05-2006

Deze week werden wij allen, u als werknemer en CNV Media eveneens opgeschrikt door de aankondiging van Wegener dat de directie voornemens is een MEGA reorganisatie door te voeren. Want zo kunnen we dit voornemen wel noemen. Het is ook niet de eerste reorganisatie, maar de zoveelste op rij!!!!

De afgelopen jaren zijn al honderden arbeidsplaatsen verdwenen bij Wegener als gevolg van diverse reorganisaties en out-sourcingen.

CNV Media is geschrokken van de omvang van deze aankondiging. De boodschap is ook bij alle vestigingen en locaties ingeslagen als een bom. Dat Wegener plannen aan het ontwikkelen was, was bekend, maar dat de impact zo groot is, was niet voorzien.

Totaal zou het volgens het plan van de directie gaan om een verlies van 327 arbeidsplaatsen, waarvan de helft in de journalistiek, 115 in de commerciële sector en nog 58 bij overige afdelingen. Realisatie gaat in stappen tot eind 2007.

Een besparing van 25 miljoen euro op jaarbasis is het doel. Teruglopende advertentie-aantallen, teruglopende oplages bepalen de noodzaak tot wijziging van beleid en opzet en dat leidt nu tot omzetting naar tabloidformaat.

Daarnaast centralisatie van ondersteunende diensten, waarbij de hele organisatie op de schop lijkt te gaan. Ruim 400 werknemers worden geconfronteerd met andere standplaatsen, alleen dat gegeven al zal tot veel onrust binnen gezinnen leiden. Thans bestaande interne netwerken worden omver geschoffeld, hetgeen weer veel tijd en energie zal gaan kosten om dat opnieuw op te bouwen.

De komende week zullen de gezamenlijke ORn, COR en vakbonden overleg voeren over de aangekondigde plannen.

Er ligt uiteraard een nieuw Sociaal Plan WKB II, dat recent is goedgekeurd door de leden, maar eerst gaan we eens goed bekijken of deze reorganisatie in deze vorm en omvang wel echt noodzakelijk is.

Ook uw mening als lid van CNV Media stellen wij zeer op prijs, per e-mail kunt u nu al uw mening geven, dat kan aan:

r.leloux@cnvdibo.nl of a.bulsink@cnvdibo.nl. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Als uw collega nog steeds geen lid is, dan is het nu nog niet te laat, maar dan moet hij of zij zich per ommegaande inschrijven bij CNV Media.

Aletta Bulsink en Richard Leloux
Bestuurders CNV Media