Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

4 mei 2006

Doetinchem - verdachte ambulance-incident meldt zich

Woensdag in de namiddag (3/5) heeft zich een 29-jarige man uit de gemeente Bronckhorst gemeld bij de politie Doetinchem. Hij is aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij het ambulance-incident dat op 29 april in de binnenstad plaats vond. Een ambulancechauffeur werd toen mishandeld en de sleutels werden uit het contact van de ambulance getrokken waardoor de inzet werd belemmerd. Inmiddels zijn drie mannen voor dit onderzoek ingesloten. De andere twee worden vandaag aan de Rechter-commissaris in Zutphen voorgeleid.

Terborg -rectificatie

In het bericht over het onderzoek naar een hennepkwekerij aan de Hoofdstraat in Terborg (zie berichten 26 april) is een onjuiste vermelding gedaan. Er staat vermeld, dat het onderzoek werd verricht in een voormalige bakkerij. Deze vermelding is niet juist. De kwekerij bleek in het ernaast gelegen pand te zijn ondergebracht. De politie betreurt de vermelding en heeft inmiddels de bewoonster haar excuses aangeboden.

Eibergen - Gestolen auto uitgebrand teruggevonden Tussen 1 mei 20.00 uur en 2 mei 10.00 uur werd vanaf een oprit van een woning aan de Melkweg een personenauto gestolen. Deze auto, een grijze Suzuki Alto voorzien van het kenteken SR-90-RZ werd op 4 mei omstreeks 05.15 uur op de Oude Needseweg geheel uitgebrand weer aangetroffen. De politie verzoekt mensen die de auto in de afgelopen dagen hebben gezien of die iets kunnen melden over de autobrand contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844.

Neede - Personenauto vernield Onbekenden hebben tussen maandag 1 mei 20.00 uur en dinsdag 2 mei 11.00 uur een auto die geparkeerd stond op een parkeerplaats aan de Ruwenhofstraat vernield. De daders vernielden een ruit en een portierslot. Uit de auto wordt niets vermist. Getuigen van deze vernieling worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844.

Doetinchem - Diefstal kleding Uit een winkel aan de Nieuwstad is op woensdagmiddag 3 mei een onbekende hoeveelheid kleding weggenomen. Winkelpersoneel hoorde het alarm afgaan toen een man de winkel verliet. Na controle bleek dat enkele kledingstukken werden vermist. De vermoedelijke dader is een man in de leeftijd tussen 25 en 35 jaar met een stevig postuur, kort zwart haar en een stoppelbaard. Deze man droeg zwarte kleding.

Ruurlo / Groenlo - Diefstal uit personenauto's

Uit een personenauto die geparkeerd stond in een afgesloten parkeergarage onder een appartementencomplex aan de Boomgaard in Ruurlo werd tussen dinsdagmiddag en woensdagochtend een autoradio en een afstandbediening voor een garagedeur weggenomen. De daders hebben vermoedelijk gewacht tot de garagedeur geopend werd, waarna ze de garage binnen gingen en een ruitje van de auto hebben ingeslagen. In een personenauto die geparkeerd stond in een parkeergarage onder een appartementencomplex aan de Houtwal in Groenlo is tussen maandagmiddag en dinsdagochtend op soort gelijke wijze ingebroken. Uit deze auto werden naast de afstandsbediening voor de garagedeur ook cd's en brillen weggenomen.

Winterswijk - Winkeldiefstal

Een tot nu toe onbekende vrouw heeft op dinsdagmiddag geprobeerd om kleding weg te nemen uit een winkel aan de Misterstraat. Op het moment dat de vrouw de winkel verliet ging het alarm af. Toen winkelpersoneel haar wilde controleren liep de vrouw terug naar de paskamer. Nadat de tas van de vouw werd gecontroleerd en het alarm niet meer afging heeft de vrouw de winkel verlaten. Bij controle van de paskamer trof het winkelpersoneel een aantal kledingstukken aan waar het alarmlabel was uitgehaald. De kledingstukken werden hierdoor vernield. Vermoedelijk is het de vrouw wel gelukt om bij een andere winkel aan de Misterstraat kleding weg te nemen.

Vorden - Fietser gewond

Een 15-jarige jongen is op woensdagavond 3 mei gewond geraakt nadat hij op de Ruurloseweg van zijn fiets was gevallen. Doordat de jongen alcohol had gedronken verloor hij mogelijk de controle over zijn fiets, waardoor hij ten val kwam en met zijn hoofd op het fietspad terechtkwam. De jongen is met een schedelbasisfractuur en een gebroken jukbeen overgebracht naar het Spittaal in Zutphen.

Snelheidscontroles 3 mei 2006

Winterswijk: . Vredenseweg, max. snelheid 80 km/uur, 300 voertuigen gecontroleerd, 87 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 102 km/uur.

Borculo

. Geesterse Binnenweg/Lochemseweg, max. 50 km/uur, aantal gecontroleerde voertuigen is niet bekend, 16 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 57 km/uur. Deze controle werd uitgevoerd op verzoek van omwonenden.

Einde van de berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --