Persberichten Lekstroom, 11.00 uur

Utrecht, 04-05-2006

Aanhoudingen na vernieling

NIEUWEGEIN - Voor het vernielen van een bewakingscamera in het zwembad, zijn woensdag vier jongens aangehouden.

Omstreeks 13.40 uur kreeg de politie de melding dat medewerkers van het zwembad hadden gezien dat de jongens, voordat zij gingen zwemmen, een camera die in de gang hing, vernielden. De jongens van 15, 16 en 17 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, zijn allemaal aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt voor openlijke geweldpleging. De jongens hebben eveneens een ontzegging van twee jaar voor het zwembad gekregen.

Fietsster gewond

NIEUWEGEIN Woensdag raakte een fietsster gewond bij een aanrijding.

Omstreeks 13.20 uur kreeg de politie de melding dat een ongeval had plaatsgevonden op de Rembrandthage. Agenten troffen een 65-jarige vrouw uit Nieuwegein liggend op de grond aan. Zij had been- en heupletsel en is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Het bleek dat een 72-jarige automobiliste uit Nieuwegein over de Rembrandthage reed, uit de richting van de A.C. Verhoefweg. De 65-jarige vrouw reed op haar fiets over het fietspad in de richting van het Schermerhornpark. De automobiliste stopte nog wel om de fietsster voor te laten gaan en trok op toen zij dacht dat ze gepasseerd was. Dit was echter niet het geval en een aanrijding was het gevolg.

Snelheidscontrole

NIEUWEGEIN De politie hield woensdag een snelheidscontrole op de Symfonielaan ter hoogte van de tramhalte. In totaal werden tussen 13.45 en 15.15 uur 19 bestuurders staande gehouden en bekeurd omdat zij sneller dan de limiet van 50 km/uur reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/uur. Twee bestuurders kregen een bekeuring omdat zij geen autogordel droegen.