Persberichten Rijn & Venen, 11.00 uur

Utrecht, 04-05-2006

Drie jongens aangehouden voor woninginbraak

MAARSSEN Omdat de bewoners van een woning aan de Rembrandtsingel wakker werden van gebonk, hebben zij vermoedelijk een inbraak kunnen voorkomen.

Omstreeks 02.40 uur werden de bewoners wakker van gebonk. Zij namen poolshoogte en zagen jongens op een scooter wegvluchten. Ze constateerden dat de jongens met een steen een raam van de woning hadden vernield en zo mogelijk binnen wilden komen. De man is nog achter de jongens aangegaan en schakelde de politie in. Agenten zochten direct de omgeving af en troffen al snel een 15-jarige verdachte uit Maarssen aan. Na ongeveer een uur konden ook een andere 15- en een 17-jarige Maarssenaar worden aangehouden. De bewoner herkende hen als de betreffende inbrekers. Zij zijn alledrie ingesloten, nadat hun ouders hiervan op de hoogte gesteld waren.

Snelheidscontrole

BREUKELEN Van 20.45 tot 21.15 uur hield een agent woensdagavond een snelheidscontrole op de Brugoprit. Hij controleerde met een lasergun en beboette alleen die bestuurders die de snelheid fors overschreden. Vier bestuurders werden staande gehouden en kregen hun bekeuring direct uitgereikt, omdat zij respectievelijk 90, 82, 81 en 75 km/uur reden waar 50 is toegestaan.

Hennepkwekerij

MAARSSEN In een woning aan het Duivenkamp trof de politie woensdag een hennepkwekerij aan. De politie ontving informatie over een mogelijke kwekerij in de woning en nam omstreeks 11.00 uur poolshoogte. Op de bovenverdieping stonden drie kamers vol met hennepplanten en alle benodigde apparatuur om deze te kweken. In totaal telden de agenten 238 planten. Alle spullen zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De 46-jarige huurder van de woning is aangehouden en verhoord. Daarna is hij weer in vrijheid gesteld. Nader onderzoek moet uitwijzen wie exact verantwoordelijk is voor de kwekerij.