Gemeente Helden

Nu ook bij Kloosterstraat 12-14 luierinzamelpunt!

De proef met luierinzameling en incontinentiemateriaal is in maart begonnen met drie inzamelpunten binnen de gemeente Helden. Omdat de inzameling heel voorspoedig verloopt, is besloten om deze uit te breiden. Daarom is bij Kinderopvang Helden, Kloosterstraat 12-14 ook een inzamelpunt ingericht. Als de proef goed blijft lopen, wordt er bekeken of er meerdere inzamelpunten kunnen komen.

Voor de inzameling van de luiers moeten speciale luchtdicht afsluitbare zakken worden gebruikt. Deze zakken zijn gratis te verkrijgen bij de inzamelpunten. Voor zowel de babyluiers als het incontinentiemateriaal geldt dat u niet verplicht bent deze apart in te leveren. Wij adviseren u echter het wel te doen, omdat het beter is voor het milieu én u kunt daardoor misschien uw grote grijze container ruilen voor een kleinere container.

De inzamelpunten:


· Vanaf donderdag 20 april: Kloosterstraat 12- 14 in Helden (Kinderopvang Helden), de containers staan rechts om de hoek tegen de afrastering van het park op de parkeerplaats en zijn dag en nacht bereikbaar.

Afhalen inzamelzakken tijdens openingstijden bij de Kinderopvang.


· Kerkstraat 27 in Panningen (Vorkmeer). Ingang om de hoek via Nijverheidsstraat.

De container staat binnen op het terrein bij het kinderdagverblijf, bij de poortingang meteen rechts onder het afdak. Bereikbaarheid container van 07.00-17.00 uur.

Afhalen inzamelzakken tijdens kantoortijden.


· Ruijsstraat 20 in Panningen (Vorkmeer), de container staat aan de kant van de Ruijsstraat, aan de linkerzijde van de linkeroprit en is dag en nacht bereikbaar.

Afhalen inzamelzakken tijdens kantoortijden.


· Industrieterrein 114, Panningen, het Milieupark, de container is bereikbaar tijdens openingstijden van het Milieupark: woensdag tot en met zaterdag, van 08.15-12.00 uur.

Afhalen inzamelzakken tijdens openingstijden.

Recycling

De firma Knowaste in Arnhem recyclet incontinentiemateriaal en babyluiers voor 100 procent en maakt de reststromen geschikt voor hergebruik. Voor ouders met kinderen in de luiers en voor KDV´s is het luierafval vaak 30 tot 50 procent van het afval dat zij produceren.

Meer informatie

Voor informatie klik hier of kijk www.knowaste.nl. U kunt ook contact opnemen met de gemeente Helden, Ans van Cuijk, tel.(077) 466 81 27, of Marlous Aerts, tel. (077) 306 67 28.

13-4-2006 16:13