KNHS


24-uurs Estafette te paard goed verlopen 2/5/2006

ALKMAAR - Leerlingen van het Clusius College te Alkmaar hebben in samenwerking met de Vereniging Paardentoerisme Noord Holland (VPNH) een toeristische ruiterroute door Noord-Holland opengesteld. Zij willen zo paardenvakanties in Noord Holland promoten. Onder de naam Tien Plus hebben de studenten van donderdag 27 op vrijdag 28 april een 24-uurs estafette georganiseerd en de hele route gereden.

De tien amazones beschikten over tien zeer verkeersmakke paarden. De combinaties wisselden elkaar af zodat de paarden voldoende tijd hadden om te eten en te rusten. Er was veel aandacht besteedt aan de veiligheid. Door de inzet van vrijwilligers en gesponsorde materialen als volgauto´s met schijnwerpers, goede verlichting en reflectiemateriaal verliep de tocht ook gedurende de avond en nacht uiterst veilig en goed. De estafetterit was tevens een inzamelingsactie voor Brooke Hospital For Animals. Deze instelling helpt verwaarloosde en mishandelde ezels en paarden in ontwikkelingslanden. In de slotbijeenkomst maakten de studenten bekend dat ze een bedrag van 1.000,= hebben binnengehaald.

De nieuwe ruiterroute start bij manege Noot in Callantsoog. Via Wieringen naar Medemblik en daarvandaan richting Waarland naar Schoorl, waarna de tocht verder gaat over het strand en door de duinen weer terug naar Callantsoog. De route voert door oude en nieuwe polders, komt langs oude stadjes als Medemblik en door traditionele lintdorpen zoals Oostwoud en Benningbroek.
Bij de paardenbedrijven die aan deze route liggen én lid zijn van de VPNH, kan men rustpauzes houden of overnachtingen boeken.

Bron: Clusius Collega Alkmaar