Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Auto van de weg geraakt, bestuurster ongedeerd

Publicatiedatum: 4-5-2006 11:25:36

De Klomp (Ede) - Een 30-jarige automobiliste uit Ede is woensdag met de schrik vrij gekomen nadat ze in De Klomp van de weg was geraakt. De vrouw reed rond kwart voor twee met haar auto over de Griftweg, komende uit de richting van de Kade. Op een gegeven moment moest de Edese uitwijken voor een tegenligger. Daarbij raakte de wielen in de berm en verloor de vrouw de macht over het stuur waardoor haar auto op zijn kant in een greppel terecht kwam. Door de politie is geen drankgebruik geconstateerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Scherpenzeler bekeurd na aanrijding

Publicatiedatum: 4-5-2006 11:24:49

Scherpenzeel - De politie heeft woensdagavond proces-verbaal opgemaakt tegen een 21-jarige man uit Scherpenzeel nadat hij betrokken was geraakt bij een aanrijding. Omstreeks half acht botste de man op de Eikenlaan tegen een auto. Daarbij was niemand gewond geraakt. Gewaarschuwde agenten stelden echter vast dat de man onder invloed was van alcohol (0,31 promille, ongeveer anderhalf maal de toegestane hoeveelheid voor beginnende bestuurders). Bovendien bleek de Scherpenzeler zonder helm gereden te hebben en was zijn bromfiets niet verzekerd. De man kreeg naast enkele processen-verbaal ook een rijverbod.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Boete van 130 euro na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 4-5-2006 11:24:22

Ede - Een 43-jarige man uit Ede heeft woensdag een boete gekregen van 130 euro wegens winkeldiefstal. De man werd rond kwart over drie door winkelpersoneel van een zaak aan de Keesomstraat in zijn woonplaats betrapt en zou voor ruim 17 euro aan levensmiddelen hebben meegenomen. De Edenaar werd aan de politie overgedragen en bekende de diefstal. Na verhoor werd de man een boete opgelegd en werd hij vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Tientallen overtredingen bij verkeerscontroles

Publicatiedatum: 4-5-2006 11:23:52

Ede/Otterlo - Door de Edese politie zijn woensdag bij verkeerscontroles in Ede en Otterlo tientallen overtredingen geconstateerd. De politie deelde in totaal 45 bekeuringen uit. Ook werd een bromfietser aangehouden en zijn voertuig in beslag genomen. Er werd gedurende de middag en vroege avonduren gecontroleerd op de Molenstraat in Ede en de Harskamperweg in Otterlo. Veruit de meeste overtredingen waren voor het rijden zonder gordel (23 keer) en het rijden zonder helm (9 keer). Daarnaast werd bekeurd voor diverse uiteenlopende verkeersovertredingen. Bij de controle in Otterlo werd een zeventienjarige jongen uit Rotterdam aangehouden. Hij bleek op een scooter te rijden die niet verzekerd was en waarvan het contactslot verbroken. De bromfiets bleek bovendien opgevoerd. De politie vermoedt dat de scooter gestolen is en heeft het voertuig in beslag genomen. De Rotterdammer is later na verhoor vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606