Flipperinbraak! Het kan ook u gebeuren

Leiden start campagne

Wessie uw wijkinbreker

Leiden, 04-05-2006 o Door middel van posters en flyers vraagt Wessie, uw wijkinbreker aandacht voor het goed afsluiten van de eigen woning bij vertrek. Op de flyers en de posters staan tips voor het goed afsluiten van woningen en hoe flipperinbraak voorkomen kan worden.

Maandag 8 mei 2006 geeft loco-burgemeester Gerda van den Berg het startsein voor de nieuwe campagne ter voorkoming van flipperinbraken (het openmaken van deuren met een dun plastic kaartje). Zij doet dit door samen met Nico van Beuzekom, teamchef politie Hollands Midden, in posters op te hangen en flyers te verspreiden. Op de flyers en de posters staan tips voor het goed afsluiten van woningen en hoe een flipperinbraak voorkomen kan worden.

Wessie, uw wijkinbreker Het project Wessie, uw wijkinbreker is in 2001 van start gegaan. Het initiatief , destijds door de politie genomen, heeft tot doel het aantal inbraken in Leiden en omgeving terug te dringen. Inmiddels werken de gemeente Leiden, de politie, de woningcorporaties de Sleutels van Zijl en Vliet, Portaal, Ons Doel en SLS Wonen in het project samen. Voorop staat het adviseren over veilig wonen in de woon- en leefomgeving.

Aan de hand van jaarcijfers en meldingen van inbraken bij de politie en woningbouwcorporaties blijkt dat door het goed afsluiten van de woning zeker 150 inbraken in Leiden kunnen worden voorkomen!

--- einde bericht ---