Persberichten stad Utrecht, 11.30 uur

Utrecht, 04-05-2006

Jongen (17) rijdt vriend aan

UTRECHT Een 17-jarige Utrechter is woensdagavond aangehouden nadat hij met een auto een vriend had aangereden op de Jospeh Haydnlaan. Dat gebeurde omstreeks 22.30. De bestuurder verkeerde onder invloed van alcohol. Volgens de verdachte betrof het een ongeluk. Hij zou de auto alleen een stukje hebben willen verplaatsen. Het slachtoffer, een 19-jarige Utrechter, was niet aanspreekbaar toen de politie arriveerde. Per ambulance is hij naar het ziekenhuis vervoerd. Daar bleek het letsel uiteindelijk wel mee te vallen. Het slachtoffer bevestigde het verhaal dat het een ongeluk was. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongens (11) betasten meisje in zwembad

UTRECHT Twee jongens van 11 uit Utrecht zijn woensdagmiddag aangehouden nadat ze een meisje van 14 onzedelijk hadden betast. Dat gebeurde omstreeks 13.10 uur bij een zwembad in Utrecht. Het meisje stapte naar de badmeester en die hield een van de twee jongens aan. De politie kwam om de jongen over te nemen en kon ook de andere jongen aanhouden. In overleg met hun ouders krijgen zij een passende straf.

Aanhouding dronkeman

UTRECHT Een 58-jarige Amsterdammer is woensdagavond aangehouden nadat hij omstreeks 21.45 uur vernielingen had aangericht aan een voordeur in de Lange Nieuwstraat. Een van de bewoners was achter de man aan gegaan en kon de politieagenten vertellen waar ze hem konden vinden. De man bleek ronduit dronken op een bankje te zitten. Hij is ingesloten ter ontnuchtering en zal dan worden verhoord.

Rijden onder invloed

UTRECHT- Een 51-jarige automobilist uit Maarssen is in de nacht van woensdag op donderdag op het Janskerkhof betrapt op rijden onder invloed. Omstreeks 03.30 uur lieten agenten hem een blaastets afleggen. Op het bureau blies hij 420 ug/l. De man kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal.

UTRECHT Een 40-jarige Utrechter die met te veel alcohol op zijn auto bestuurde, is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden. Omstreeks 02.30 uur werd hij gecontroleerd op de Oudwijk. De ademanalyse op het bureau wees uit dat hij een alcoholgehalte had van 375 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal.

UTRECHT Met een geopend blikje rum-cola voor de bestuurdersstoel trof de politie woensdagavond een 20-jarige automobilist uit Utrecht aan. Omstreeks 21.00 uur moest de man blazen op de Marco Pololaan. Hij bleek te veel op te hebben en blies op het bureau 375 ug/l. Omdat hij beginnend bestuurder is mocht hij maximaal 88 ug/l hebben. Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kreeg een rijverbod van vijf uur. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Een 14-jarige jongen uit Utrecht is woensdagavond aangehouden bij een winkel aan de Doornburglaan wegens diefstal van levensmiddelen. Winkelpersoneel droeg de jongen over aan de politie. In overleg met zijn ouders wordt de jongen verwezen naar bureau Halt voor een alternatieve straf.

UTRECHT Twee vrouwen, een 34-jarige inwoonster van Almere en een 33-jarige Amsterdamse, zijn woensdag betrapt op winkeldiefstal van levensmiddelen bij een winkel op de Hammarskjoldhof. Winkelpersoneel droeg de twee over aan de politie. Na verhoor konden zij weer gaan. Tegen de vrouwen wordt proces-verbaal opgemaakt.

UTRECHT Toen een 18-jarige vrouw uit Breukelen woensdag omstreeks 14.40 uur door de alarmpoortjes van een winkel aan de Rijnkade liep, gingen deze af. In haar rugzak bleek zij voor 200 euro aan gestolen goederen te hebben zitten. De vrouw was niet eerder met de politie in aanraking geweest. Na betaling van een boete kon zij weer vertrekken.

Een 46-jarige Pool die dezelfde winkel probeerde te verlaten met twee zonnebrillen die hij niet had betaald, werd omstreeks 13.55 uur aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

UTRECHT Wegens winkeldiefstal van een fles port is een 65-jarige Amsterdammer woensdag aangehouden bij een winkel op de Steenweg. Personeel van de winkel droeg de man omstreeks 16.45 uur over aan de politie. De man is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Lastige huurder vernielt inboedel

UTRECHT Een 47-jarige Utrechter is woensdag twee keer aangehouden omdat hij vernielingen aanrichtte in een pand aan de Lange Hagelstraat. Zijn huisbaas belde omstreeks 10.35 uur de politie dat de man in een dronken bui met spullen gooide, op deuren bonkte en dreigde de boel in brand te steken. Daarop werd de Utrechter aangehouden en in een dronkemanscel gezet. Omstreeks 20.15 uur moest de politie er weer aan te pas komen. De man was juist ontslagen uit politiebureau Paardenveld en was meteen naar huis gelopen om zijn acties voort te zetten. Onder meer had hij de inventaris van de keuken naar buiten gegooid. De verdachte is opnieuw aangehouden en in verzekering gesteld.

Conflict bij woning

UTRECHT Bij een woning aan de Omloop zijn in de nacht van dinsdag op woensdag drie mensen met geweld naar binnen gedrongen: twee mannen (beiden 38) en een nog onbekende vrouw. Omstreeks 02.00 uur kreeg de politie een melding dat de drie een ruit van de voordeur hadden vernield en naar binnen waren gegaan. Zij waren op zoek naar een man die geld zou hebben gestolen van een van hen. De bewoner zei dat deze man niet aanwezig was, maar werd niet geloofd en kreeg enkele klappen. De twee verdachte mannen werd in de buurt van hun woning aangehouden. Zij zijn in verzekering gesteld.

Rijden met rijontzegging

UTRECHT Omdat hij achter het stuur van zijn auto zat terwijl hij een rijontzegging had, is een 37-jarige inwoner van Vianen aangehouden. De man trok omstreeks 17.20 uur de aandacht van de politie toen hij bij het zien van een motoragent op de Balijelaan plotseling een zijstraat indook. De verdachte verklaarde dat hij zijn vriendin naar het ziekenhuis moest brengen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Schennispleger aangehouden

UTRECHT Een 34-jarige man uit Zwolle is woensdagochtend aangehouden op de Kranenburgerweg omdat hij zich in het openbaar stond te bevredigen. Twee schoonmakers in een school werden omstreeks 11.45 uur met de man geconfronteerd en belden de politie. De verdachte kon ter plekke worden aangehouden. Na verhoor werd hij heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietsster gewond bij aanrijding

UTRECHT Bij een aanrijding met een andere fietser heeft een 58-jarige vrouw uit Utrecht rugletsel opgelopen. De vrouw kwam omstreeks 11.15 uur uit het Wilhelminapark fietsen over de Prins Hendriklaan, in de richting van de Stadhouderslaan en de Jan van Scorelstraat, toen ze rechts werd ingehaald door de andere fietser. Hun sturen bleven in elkaar haken en de vrouw viel. De andere fietser stapte even af, maar reed vervolgens weer door. Het zou gaan om een man met een blauw shirt. De vrouw is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. De politie is op zoek naar de andere fietser en verzoekt deze zich te melden bij de politie van het district Tolsteeg: 0900 88 44.

Veelpleger aangehouden voor auto-inbraak

UTRECHT Een 43-jarige veelpleger uit Amersfoort is woensdagochtend in Utrecht op heterdaad aangehouden na een auto-inbraak. Dat gebeurde omstreeks 11.45 uur op de Blauwkapelseweg. De man wordt vandaag voorgeleid.