Politie Zuid-Holland-Zuid

04/05 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 04-05-2006 o Persberichten District II

TEGEN WEGVERSMALLING AANGEREDEN
GROOT-AMMERS Een 24-jarige man uit Goudriaan is in de nacht van woensdag 3 mei op donderdag 4 mei aangehouden op de Prinsenhof in Groot-Ammers. De man was tegen een wegversmalling aangereden op de Lekdijk in de richting van Nieuwpoort. Vervolgens was hij doorgereden. De politie hield de man aan en liet hem blazen. Hij blies een fail; 730 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de man kreeg een rijverbod van 8 uur.

STOFZUIGERINSTALLATIE IN BRAND
ALBLASSERDAM- Bij een tankstation aan de Edisonweg heeft op woensdagavond 3 mei brand gewoed. Een stofzuiginstallatie stond in brand. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen. De technische recherche verrichte direct sporenonderzoek. De verdachte werd getraceerd naar aanleiding van camerabeelden. De 19-jarige jongeman uit Alblasserdam verklaarde op het politiebureau dat hij de benzinetank van een auto die naar de sloop ging, leeg wilde halen. Hij wilde de benzine over hevelen in een jerrycan. Met de stofzuiger probeerde hij dit. Dat ging mis. De 19-jarige heeft spijt en is voornemens de schade te betalen die is veroorzaakt.

HENNEP
SLIEDRECHT In een woning aan de Ruysdaelstraat is op woensdagmiddag 3 mei een kleine hennepplantage ontdekt. De politie was getipt en nam een kijkje. Op de zolderverdieping werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met zon 42 plantjes. Er bleek ook vermoedelijk sprake te zijn van diefstal van elektriciteit. Hiervan wordt aangifte gedaan door Eneco. De hoofdbewoner, een 45-jarige man uit, werd aangehouden. Hij verklaarde verantwoordelijk te zijn voor de hennepkwekerij. De verdachte werd na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De hennep en alle benodigdheden zijn vernietigd.

OPENLIJKE GEWELDPLEGING
GORINCHEM De politie heeft in de nacht van woensdag 3 mei op donderdag 4 mei vier jongens van 15 (2) en 16 (2) jaar uit Spijk en Gorinchem aangehouden op de Louwrens Penningstraat. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging waarbij een fiets werd vernield. Een alerte getuigen belde de politie. De jongens zouden dranghekken op de rijbaan hebben geplaatst en een fiets hebben vernield door er tegen te schoppen. De politie ging er op af en wist er vier in de kraag te vatten. De vernielde fiets werd op het Wiardi Beckmanplein aangetroffen. Deze is op het politiebureau gestald. De jongens zullen nader worden gehoord.

VIA BOOM DE SLOOT IN
OTTOLAND De politie heeft in de nacht van woensdag 3 mei op donderdag 4 mei een 21-jarige jongeman uit Molenaarsgraaf aangehouden op de A in Ottoland. De bestuurder was met zijn auto tegen een boom gereden en vervolgens in de sloot beland. Hij raakte niet gewond. De man moest wel blazen. Hij blies 415 ugl. Het rijbewijs van de beginnend bestuurder werd ingevorderd. De grens voor invordering van het rijbewijs ligt op 350 ugl.