Politie Zuid-Holland-Zuid

04/05 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 04-05-2006 o Persberichten District I

ONDERZOEK: VERDACHTE AANGEHOUDEN
(vervolgbericht 1 mei 2006)
DORDRECHT Agenten hebben een 22-jarige man uit Dordrecht aangehouden als verdachte in het onderzoek naar een schietincident. De aanhouding gebeurde op woensdagavond 3 mei 2006 op de Steegoversloot in Dordrecht. De politie begon op maandagochtend 1 mei 2006 na het incident een onderzoek. Een 25-jarige man uit Dordrecht meldde zich die ochtend bij een ziekenhuis. Hij had lichte verwondingen aan zijn been. De man vertelde dat iemand op hem had geschoten. Dat zou gebeurd zijn in de buurt van de Colijnstraat in Dordrecht. Bij deze plek vond de politie een aantal hulzen. Verder hoorde de politie diverse getuigen. Uit het onderzoek kwam de 22-jarige verdachte naar voren. Een politieman zag hem op 3 mei in het Dordtse centrum. De oorzaak van het schietincident zou mogelijk te maken hebben met een geldkwestie.

DRUGS
DORDRECHT/ZWIJNDRECHT In totaal heeft de politie drie verdachten aangehouden in een drugsonderzoek. Op woensdag 3 mei 2006 hielden politiemensen eerst een 24-jarige man uit Dordrecht aan. Hij was drugsgebruiker en had een gebruikershoeveelheid drugs bij zich. In de avond volgde de aanhouding van de vermoedelijke dealer. Hij zat samen met nog iemand in een auto en agenten hielden de twee mannen van 20 en 22 jaar uit Dordrecht aan op de Burgemeester Jansenlaan in Zwijndrecht. Ook bij hen vond de politie gebruikershoeveelheden drugs.

OUDE ZAAK OPGELOST
DORDRECHT De politie heeft een inbraak uit 1995 opgelost. Het gaat om een gepleegde inbraak bij een interieurzaak op het Admiraalsplein in Dordrecht. Daar verdwenen destijds op 10 november allerlei spullen waaronder gordijnen, vitrage en diverse kantoorartikelen met een waarde van toen nog bijna 17.000 gulden. Van de verdachte die de politie deze week hoorde over de inbraak werden eerder dit jaar vingerafdrukken afgenomen bij een ander onderzoek. Nu kwam het bericht dat deze dactysporen overeenkwamen met sporen gevonden na de inbraak in 1995. In het verhoor bekende de 29-jarige man uit Dordrecht. De inbraak is nog niet verjaard want er geldt een verjaringstermijn van twaalf jaar.

GEEN RIJBEWIJS, TEVEEL GEDRONKEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie heeft op woensdagavond 3 mei een 40-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden op de Rietlaan in die plaats. De politie voerde een routinecontrole uit en liet de man blazen. Bij hem werd een alcohollucht geroken. De man blies 720 ugl. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur. Zijn rijbewijs kon niet worden ingevorderd: het bleek dat de man geen rijbewijs meer in zijn bezit had. Dit was hem afgenomen wegens eerder rijden onder invloed.

AANRIJDING
DORDRECHT Op de Toermalijnring is woensdagmiddag 3 mei net na 17.00 uur een ongeluk gebeurd. De bestuurder van een personenauto gaf op de kruising geen voorrang aan een rechtdoorgaande vrachtauto. De autobestuurder negeerde de haaientanden. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de bestuurder van de personenauto, een 58-jarige man uit Dordrecht, niet meer uit het voertuig kon komen doordat het portier niet meer open ging. Het portier werd door de brandweer uit de auto geknipt. Daarna kon het slachtoffer worden bevrijd. Hij zat niet bekneld. De bestuurder van de vrachtwagen, een 43-jarige man uit Rotterdam kwam met de schrik vrij. Het in onbekend of er bij de autobestuurder letsel is geconstateerd.

VERNIELING
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 3 mei op donderdag 4 mei een 17-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden op de Weegschaal. Hij had met vrienden een gemeentelijk perkje vernield aan de Galileilaan door de bloemen er uit te trekken. Dit werd door een alerte burger gemeld aan de politie. De vriendjes zullen nog nader worden gehoord. De jongen is na verhoor heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.