Persberichten Eemland noord, 11.30 uur

Utrecht, 04-05-2006

Aanhouding met hulp van pepperspray

BAARN Voor het schieten met een luchtbuks is woensdag een 22-jarige man uit Baarn aangehouden.

Omstreeks 21.25 uur kreeg de politie de melding van verontruste omwonenden dat er, vermoedelijk met een luchtbuks, geschoten werd op de Heuveloordstraat. Agenten die ter plaatse gingen, zagen dat er inderdaad op woningen geschoten werd met een luchtbuks. Agenten wilden de persoon die geschoten had aanhouden, maar hij maakte deel uit van een groep personen die in de tuin rond een kampvuur zaten. De groep was het niet eens met de aanhouding en meerdere personen kwamen op de agenten afrennen, waaronder de 22-jarige verdachte van het schieten. Hij verzette zich hevig maar kon toch worden aangehouden met behulp van pepperspray. De agenten gebruikten ook pepperspray om de andere personen van zich af te houden. Nadat het wapen overhandigd werd, is de rust weer teruggekeerd. De 22-jarige man is ingesloten. Of en hoeveel schade er is aan woningen, wordt onderzocht.

Aanhoudingen na aanrijding

SOESTERBERG Bij een aanrijding op de Amersfoortsestraat, heeft een 47-jarige inwoner van Soesterberg zijn bekken gebroken. De veroorzaker wilde doorrijden.

Omstreeks 17.10 uur fietste een agent in zijn privé-tijd over de Amersfoortsestraat. Hij was getuige van een aanrijding. Twee opzittenden van een snorfiets reden een fietser, de 47-jarige man, aan en wilden vervolgens doorrijden zonder hulp te bieden. Ze gaven aan geen tijd te hebben. De agent ontfermde zich eerst over het slachtoffer, maar wilde ook voorkomen dat het tweetal, een 16-jarige bestuurder uit Utrecht en zijn 15-jarige passagier, eveneens uit Utrecht, er van door ging. De jongens verzetten zich tegen hun aanhouding en daarom zag de agent zich genoodzaakt om de jongens van de brommer af te duwen, de berm in. Kort hierna kwam nog een tweede agent die in privé-tijd en toevallig op de plaats van het ongeval was, voorbij en hij hield de verdachten in bedwang. Vervolgens kwam de ambulance die de fietser met bekkenletsel naar het UMC in Utrecht vervoerde. Agenten van de noodhulp nam het tweetal mee naar het bureau. Daar is proces-verbaal tegen hen opgemaakt voor het verlaten van een plaats van ongeval.