Vendex KBB NV

GEZAMENLIJK PERSBERICHT DEXCOM HOLDINGS B.V. EN VENDEX KBB B.V.

Dexcom koopt Dixons en Dynabyte
Vendex KBB verkoopt laatste deel consumentenelektronica

Amsterdam, 4 mei 2006 - Vendex KBB B.V. en Dexcom Holdings B.V. hebben overeenkomst bereikt over de overname van de winkelformules Dixons en Dynabyte door Dexcom. Dexcom is al eigenaar van de winkelketens t for telecom en Tell Me alsmede Harmony Financial Services (verzekeraar van mobiele telefoons). De 193 winkels van Dixons en Dynabyte hebben een gezamenlijke omzet (cijfers 2005) van circa 300 miljoen Euro en 1120 medewerkers (880 FTE's). Met deze acquisitie bedraagt de omzet van Dexcom circa 450 miljoen Euro1 en telt de onderneming 2000 medewerkers (1300 FTE's).

De beslissing tot verkoop door Vendex KBB vloeit voort uit de in 2004 geformuleerde strategie dat consumentenelektronica niet langer tot de kernactiviteiten behoort. Dixons en Dynabyte zijn twee succesvolle en goed renderende formules. Binnen Vendex KBB zijn de synergievoordelen en uitbreidingsmogelijkheden voor de twee formules echter beperkt.

De overname is onder voorbehoud van de adviesaanvraag aan de betrokken ondernemingsraden en van de goedkeuring van de Nederlandse Mededingingsautoriteit. Voor de medewerkers van beide ketens heeft de overname geen gevolgen. Arbeidsvoorwaarden en pensioenrechten blijven gehandhaafd. De winkelformules zullen onder de bestaande merknamen blijven opereren.

Dexcom dochter t for telecom nam in november 2005 de keten Tell Me over en werd daarmee de grootste telecomretailer in de Benelux. Na de overname van Dixons en Dynabyte zal Dexcom met zo'n 350 winkels beschikken over fijnmazige distributie in heel Nederland. De strategie van Dexcom is gericht op verdere ontwikkeling in personal electronics in combinatie met content en services. Dexcom streeft naar verdere groei in de Benelux door uitbreiding van het assortiment in multimedia producten en diensten, en opening van nieuwe winkels.

Henk Kamsteeg, medeoprichter en CEO van Dexcom: "Deze overname past in onze strategie om een prominente speler te zijn in Nederland met een totaalaanbod van personal electronics, telecom, content en services. De bedoeling is de overgenomen winkelformules nog verder uit te breiden. Dixons en Dynabyte hebben een management team van hoge kwaliteit en ook het niveau van de medewerkers is uitstekend. Wij zullen nog meer gaan investeren in kennis en opleiding van de verkoopadviseurs waarbij we onder meer gebruik zullen maken van onze succesvolle `t for telecom Academy'. De consument raakt steeds verder verward door de complexiteit van de aanbiedingen van alle dienstverleners. Onze kracht is onze klanten wegwijs te maken en te helpen bij een gefundeerde keuze. Onze formules bieden daarbij alle combinaties van hardware en content."


1 Dit is inclusief de aan franchisenemers toe te rekenen omzet


---

Tony DeNunzio, voorzitter van de Raad van Bestuur van Vendex KBB: "Wij zijn blij dat wij de juiste koper voor Dixons en Dynabyte hebben gevonden. Als onderdeel van Dexcom krijgen zij alle mogelijkheden tot verdere groei. Dixons en Dynabyte zijn de twee laatste elektronicaformules van Vendex KBB. Begin 2005 verkocht Vendex KBB reeds It's, Modern Electronics en Prijstopper. Nu kan Vendex KBB zich volledig toeleggen op haar kernactiviteiten: warenhuizen, modeformules en Doe-het-zelf winkelformules."

Dixons
Dixons is een van de bekendste aanbieders van vrijetijdselektronica in Nederland. De winkelformule is marktleider op het gebied van digitale fotografie, MP3, PC's, notebooks en printers en is een belangrijk verkoopkanaal van mobiele telecommunicatie, navigatie en gaming. Dixons heeft 149 winkels, waarvan 144 in Nederland en 5 in België.

Dynabyte
Dynabyte is de grootste keten van computerwinkels in Nederland en heeft zich in de breedte ontwikkeld tot dé specialist in producten en diensten voor de digitale wereld van consument en kleinbedrijf. Dynabyte opende onlangs haar 44e winkel en heeft een succesvolle internetshop die al meerdere keren is bekroond als beste Webwinkel van Nederland

Dexcom
Dexcom heeft de ambitie een prominente speler te zijn in de Benelux op het gebied van personal electronics, gaming, telecom, multi-media, content en services. De aandeelhouders van Dexcom zijn reeds sinds beginjaren negentig actief in de mobiele communicatie- en multimedia sector in diverse Europese landen, Azië en Noord Afrika. De huidige activiteiten liggen op het terrein van distributie (retail), service & repair, content en financiële dienstverlening.