Cap Gemini Nederland



PERSBERICHT

Utrecht, 4 mei 2006

Capgemini wint Oracle Partner Award

Tijdens de jaarlijkse Oracle Partner Awards ontving Capgemini Nederland B.V. onlangs de ´Partner of FY06 Applications Award´. Deze award wordt toegekend aan de Oracle partner die in het afgelopen jaar een significante groei in omzet en het aantal implementaties van applications wist te realiseren. Andere criteria waarop Capgemini tot winnaar werd verkozen zijn motivatie, innovatie, gerichte marktbenadering en de intensieve samenwerking met Oracle op het gebied van marketing.

Capgemini en Oracle leveren samen veelomvattende diensten voor de integratie van toepassingen en technologieën aan klanten over de hele wereld. Capgemini biedt end-to-end geïntegreerde Oracle-oplossingen voor alle branches, zowel mondiaal als lokaal. Sinds 1995 is Capgemini Global Oracle Applications Alliance Partner en door Oracle benoemd tot Certified Advantage Partner - de hoogste partnerstatus, die slechts twee procent van alle Oracle-partners behalen.

Capgemini is tevens de eerste System Integrator die zich volledig richt op de nieuwe Oracle Applications Strategy Fusion en dit zeer actief in de markt positioneert. "In de toekenning van de Partner of FY06 - Applications Award speelde ook deze toewijding een belangrijke rol", aldus Caroline Wouters, Alliance & Channel Director van Oracle Benelux.

Oracle Fusion omvat de integratie van de functionaliteit van alle Oracle applicaties, inclusief JD Edwards, PeopleSoft, E-Business Suite en Siebel producten. Bij Oracle Fusion gaat het echter ook om de Fusion Middleware, als het platform voor integratie en ontwikkeling. Oracle Fusion biedt een krachtige oplossing voor de integratie van het huidige en toekomstige systemenlandschap en de mogelijkheid om hier nieuwe services in te bouwen. Daarnaast biedt de nieuwe Oracle Fusion Architectuur een goede basis om te ontwikkelen naar een Service Oriented Architectuur (SOA).

Caroline Wouters, Alliance & Channel Director van Oracle Benelux: "Capgemini richt zich zeer actief en als eerste System Integrator volledig op de nieuwe Oracle Applications Strategy Fusion. Er lopen verschillende Proof of Concept projecten en Capgemini heeft evenementen over dit onderwerp georganiseerd in Nederland en gepresenteerd tijdens Oracle Open World. De Nederlandse CxO Fusion Experience van Capgemini dient nu als voorbeeld voor Capgemini wereldwijd: in andere landen wordt hetzelfde traject uitgerold naar Nederlands voorbeeld. Hiernaast heeft Capgemini een aantal grote implementaties live gekregen en lopen er zware implementaties op dit moment. Deze toewijding en de focus voor de toekomst van Capgemini ten aanzien van de Oracle Applications Strategy maakt Capgemini tot een zeer belangrijke partner die wij graag met de Partner of FY06 - Applications Award belonen."

Ook Peter Barbier, algemeen directeur van Capgemini Nederland B.V., toont zich verguld met de prijs: "De samenwerking met Oracle is voor ons en onze klanten van groot belang. We ervaren deze prijs als een erkenning van de kwaliteit van onze bijdrage aan het Oracle Fusion initiatief in het belang van onze gezamenlijke klanten."

Over Capgemini
Capgemini, een van de meest toonaangevende aanbieders van consulting-, technology- en outsourcingdiensten ter wereld, werkt op een unieke manier samen met zijn klanten. Deze werkwijze noemt Capgemini de "Collaborative Business Experience". Door zich te richten op gezamenlijk succes en het behalen van aantoonbare toegevoegde waarde helpt Capgemini bedrijven bij het ontwikkelen van nieuwe groeistrategieën, het optimaal benutten van de mogelijkheden van technologie, en te groeien als gevolg van een krachtige samenwerking. Capgemini heeft wereldwijd ongeveer 61.000 medewerkers in dienst en realiseerde in 2005 een omzet van 6,9 miljard euro. Meer informatie over afzonderlijke disciplines, vestigingen en onderzoek is te vinden op www.nl.capgemini.com.

EINDE PERSBERICHT