Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 mei 2006

Aangehouden voor vernieling

Almelo

Bij de politie werd op woensdag 3 mei om 12.03 uur een vernieling gemeld aan Het Kolkje in Almelo. Twee knapen zouden daar een fiets vernield hebben. Op aanwijzing van een getuige trof de politie de twee knapen op het Hof van Gulick bij een vernielde fiets aan. Een van hen, een 18 jarige Almeloër, werd aangehouden. De tweede verdachte, een 19 jarige Almeloër, ging er rennend tussenuit. Hij kon uiteindelijk, na een achtervolging, in de Beldsteeg worden aangehouden. De vernielde fiets is voor onderzoek meegenomen naar het bureau. De beide verdachten konden na verhoor met een dagvaarding het bureau weer verlaten. (06-055281)

Fietser gewond bij aanrijding

Wierden

Op de Rijssensestraat in Wierden vond op woensdag 3 mei om 17.13 uur een aanrijding plaats tussen een auto en een fietser. De automobilist, een 32 jarige Hengeloër, reed over de Rijssensestraat vanuit de richting Wierden. Op de kruising met de Ypeloweg sloeg de 32 jarige links af om de parallelweg op te rijden. De 32 jarige verleende daarbij geen voorrang aan de fietser, een 47 man uit Wierden, die hem op de Rijssensestraat tegemoet reed. De fietser is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De politie maakt proces-verbaal op. (06-055532)

Recalcitrante passagier aangehouden

Almelo

De politie zag op donderdag 4 mei om 04.16 uur een auto zonder verlichting rijden op de Roland Holstlaan. Zij lieten de automobiliste stoppen en gaven haar een bekeuring. Tijdens het bekeuren bemoeide zich de inzittende, een 34 jarige Almeloër, er mee en schreeuwde tegen de agenten. De agenten vroegen de man naar zijn identiteitsbewijs, maar hij weigerde elke vorm van medewerking. Ondanks herhaald verzoek bleef de man weigeren, waarop de politie hem aanhield. Na verhoor kon de 34 jarige het bureau met een proces-verbaal weer verlaten. (06-055704)

Autokrakers aangehouden

Nijverdal

Op woensdag 3 mei werd om 16.22 uur door een getuige een autokraak gemeld aan de Grotestraat in Nijverdal. Uit een van de auto's was in ieder geval een mobiele telefoon weggenomen. De daders waren in een auto weggereden. De politie trof deze auto rijdend in de richting van Almelo aan en volgde de auto. Op de Zilvermeeuw in Almelo lieten de agenten de auto stoppen. De drie inzittenden werden aangehouden. Het betreffen twee 21 mannen en een 25 jarige man uit Utrecht. In de fouillering van de verdachten werden meerdere mobiele telefoons en inbrekerswerktuig aangetroffen en in beslag genomen. Alle verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader onderzoek opgesloten. (06-055501)

Winkeldiefstal

Enschede

Op woensdag 3 mei werd om 11.39 uur een winkeldiefstal gemeld aan het HJ van Heekplein in Enschede. De beveiligingsmedewerkers van een winkelbedrijf hadden een 36 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats betrapt op het stelen van flessen parfum. De politie hield de 36 jarige verdachte aan. De verdachte is in verzekering gesteld en ter vaststelling van zijn identiteit opgesloten. (06-055252)

Aanrijding met letsel

Enschede

Op woensdag 3 mei vond om 15.50 uur een aanrijding met letsel plaats op de kruising Badweg/Weleweg in Enschede. Een 35 jarige chauffeur uit Olst reed in een vrachtwagen over de Weleweg in de richting van de Haaksbergerstraat. Bij genoemde kruising wilde hij rechtdoor en verleende daarbij geen voorrang aan de voor hem van rechts komende automobiliste, een 24 jarige vrouw uit Wierden. De 24 jarige vrouw raakte gewond bij de aanrijding en werd voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. (06-055538)

Veel buit bij inbraak

Haaksbergen

In de nacht van dinsdag 2 op woensdag 3 mei werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Spinnerstraat in Haaksbergen. Nadat toegang was verkregen tot het pand werd onder andere een grote hoeveelheid laptops (ruim 20 stuks) weggenomen. Ook werd schade in het pand aangericht. De politie stelt een nader onderzoek in. (06-055179)

Schoolraam ingegooid

Hengevelde

Op donderdag 4 mei kreeg de politie om 2.15 uur de melding dat er iemand een raam ingegooid zou hebben bij een school aan de Bekkampstraat in Hengevelde. Het bleek te gaan om een 18 jarige man uit Hengevelde. De verdachte bekende. De politie heeft de 18 jarige verdachte aangehouden en ingesloten. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-055697)

Kind gewond bij aanrijding

Goor

Een vijf jarige jongen fietste op woensdag 3 mei om 20.20 uur vanaf het station in Goor over het trottoir van de Irisstraat in de richting van de Anjerstraat. Plotseling stak hij over, net voor een geparkeerde personenauto langs. Een 19 jarige bestuurster van een personenauto reed over de Irisstraat, uit de richting Lependijk, en kon een aanrijding met de vijf jarige jongen niet meer voorkomen. De jongen is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt proces-verbaal op. (06-055621)

Fietser gewond bij aanrijding

Agelo

Op de kruising Denekamperstraat / Dusinksweg in Agelo zijn op woensdag 3 mei om 11.55 uur een personenauto en een fietser met elkaar in botsing gekomen. De 70 jarige bestuurder van de personenauto wilde de Denekamperstraat oprijden en zag daarbij de kruisende 60 jarige fietser over het hoofd. De 60 jarige fietser is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt proces-verbaal op. (06-055283)

Twee mannen aangehouden voor drugsbezit

Overdinkel

De politie kon op woensdag 4 mei om 0.40 uur twee mannen van 31 (Overdinkel) en 35 jaar (Losser) aan de Schoolstraat in Overdinkel aanhouden omdat zij in bezit waren van drugs. In eerste instantie merkten de politieagenten op dat het remlicht van de personenauto waarin deze mannen reden het niet deed en hield ze daarom staande. Toen de politieagenten de mannen aanspraken roken zij een sterkte weedlucht. Op de achterbank van de personenauto lagen een aantal volle vuilniszakken met marihuanaplanten. Daarop zijn de beide mannen door de politie aangehouden en ingesloten. Een proces-verbaal wordt door de politie opgemaakt. (06-055689)

Broers ruziën over dame

Enschede

Aan de Gelderlandstraat in Enschede ontstond op donderdag 4 mei om 0.09 uur een conflict tussen twee Enschedese broers van 29 en 22 jaar oud over een dame die bij hun thuis logeerde. De broers verkeerden onder invloed van alcohol en hadden elkaar behoorlijk toegetakeld in het gezicht. Na onderzoek door een arts heeft de politie beide mannen aangehouden wegens mishandeling en ingesloten. Een proces-verbaal wordt door de politie opgemaakt. (06-055678)

Monique Oude Wolbers en Gerdien Rotgers: 053-4555588


---- --