1e persbericht van donderdag 4 mei 2006

Eindhoven, 04-05-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie neemt rijbewijs in

De politie heeft woensdagavond kort voor middernacht het rijbewijs ingenomen van een 27-jarige man uit Esbeek. Surveillerende agenten zagen hem in een auto op het parkeerterrein van McDonalds aan de Noord-Brabantlaan rijden. De man bleek gedronken te hebben. Zijn alcoholpromillage bedroeg bijna 1,40. Het rijbewijs is ingenomen en proces-verbaal is opgemaakt.

Eindhoven: Politie pakt dronken bromfietser op

De politie heeft woensdagavond rond 19.20 uur een man van 33 jaar uit Waalre aangehouden in het Stadswandelpark aan de Alberdingk Thijmlaan. Surveillerende agenten zagen hem kort daarvoor op een brommer rijden op de Stratumsedijk. Toen ze hem wilden controleren, ging hij er op de brommer vandoor. Na een achtervolging stopte de bromfietser in het Stadswandelpark. Hij werd aangehouden omdat hij zonder helm en zonder bromfietscertificaat op een onverzekerde brommer reed. Bovendien negeerde hij een stopteken en verzette hij zich bij zijn aanhouding. Na verhoor is hij met een aantal processen-verbaal weer heengezonden. Op het bureau bleek hij bovendien een alcoholpromillage van 0,60 euro te hebben, wat hem een boete opleverde.

Eindhoven: Politie houdt drugsactie in centrum

Woensdagavond heeft de politie een drugsactie gehouden in het centrum van Eindhoven. Er werd gewerkt met agenten in burger, leden van het biketeam en enkele medewerkers van het KLPD. Rond 20.30 uur werd op de Mathildelaan een 47-jarige vrouw zonder vaste woonplaats aangehouden voor het openlijk gebruiken van harddrugs. De 49-jarige dealer, ook zonder vaste woonplaats, die haar van drugs voorzag werd ook aangehouden. Een 26-jarige Eindhovenaar werd rond 22.10 uur aangehouden op de Rechtestraat. Hij bleek in het bezit van enkele bolletjes cocaïne. Bij zijn aanhouding vernielde hij een ruit van een politiewagen. Een 38-jarige man zonder vaste woonplaats werd rond 22.50 uur aangehouden op de Kerkstraat. Ook hij gebruikte openlijk drugs. Vanuit bewoners, winkeliersverenigingen en bezoekers van de stad kwamen er diverse signalen binnen over drugsoverlast. In november 2005 is de politie van Eindhoven Centrum daarom gestart met een drugsproject. Het project moet de overlast van dealers en gebruikers in de stad terugdringen en het veiligheidsgevoel bij bewoners en bezoekers bevorderen.

Eindhoven: Politie ontmantelt hennepkwekerij

Donderdag rond 0.30 uur zijn in een woning aan de Alard Du Hamelstraat een 25-jarige en een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. Bij de politie kwam de melding binnen dat er zou worden ingebroken in de woning. Agenten troffen een ladder aan onder een openstaand raam. In de woning troffen zij de twee verdachten aan en een hennepkwekerij. In de woning stonden 500 hennepplanten. De planten en benodigde materialen zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De twee mannen zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Politie houdt snelheidscontroles

De politie heeft woensdag snelheidscontroles gehouden op twee wegen waar 50 km/u gereden mag worden.

* Op de Houtse Parallelweg werden tussen 15.00 en 18.00 uur 854 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 43 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 79 km/u.

* Op de Aarle Rixtelseweg werden tussen 19.30 en 21.30 uur 917 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 84 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 88 km/u.

Oirschot: Politie verdenkt aangehouden man van meer zaken

Op 18 april hield de politie een 25-jarige man uit Tilburg aan omdat hij verdacht werd van een gewelddadige inbraak in de woning van een bejaard echtpaar aan het Blazoen. Deze inbraak vond plaats in de nacht van 15 op 16 april (zie 2e persbericht van 16 en 18 april 2006). Uit verder onderzoek blijkt dat de man van nog vijf woninginbraken of pogingen daartoe, in Oirschot, wordt verdacht. In drie gevallen gaat het om een poging en in twee gevallen werd daadwerkelijk ingebroken. De inbraken werden gepleegd in een woning aan de Lindenlaan en in een woning aan de Boterwijksestraat. Weggenomen werden onder meer geld, een bankpas en sieraden. Deze vijf incidenten vonden plaats in april en februari van dit jaar. De verdachte is woensdag (gisteren) bij de Raadkamer in Breda geweest en voor drie maanden in bewaring gegaan.

Budel: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Jan van Brabantstraat zijn een computer en een tft-scherm weggehaald. Dat gebeurde tussen woensdag 23.30 uur en donderdag 3.45 uur. De voordeur is via de brievenbus geopend.

Geldrop: Politie houdt man aan voor mishandeling

In Winkelcentrum Coevering is donderdag rond 0.05 uur een 42-jarige man uit Geldrop aangehouden. Eerder die avond zou hij een 25-jarige plaatsgenoot hebben mishandeld. Hij sloeg de man en vernielde zijn kleding. De verdachte is de ex-man van de vriendin van het slachtoffer. De 42-jarige man is ingesloten voor verder onderzoek.