Politie Gelderland-Zuid

Vrouw bedreigt politiemensen

Nijmegen, 04-05-2006 o De politie liep woensdagavond in de Pastoor Zegersstraat en zag daar een man lopen met een bebloed hoofd. Toen ze hem aanspraken, verklaarde de man met een mes gestoken te zijn.

Op dat moment kwam er een naar later bleek 40-jarige vrouw aan lopen die tegen de man begon te schreeuwen. De man gaf haar een duw waardoor ze viel. Toen de vrouw opstond en op de man af wilde lopen, hield een van de agenten haar tegen om verdere escalatie te voorkomen. De agent vroeg de vrouw om haar personalia. Die gaf de vrouw niet en daarbij schold ze de agenten uit.

De agenten verzochten haar om door te lopen, maar ook daar voldeed de vrouw niet aan. Weer schold ze de agenten uit. Hierop besloten zij de vrouw mee te nemen naar de politieauto. Daarop riep ze dat ze de agenten kapot zou schieten en dat ze ze wel zou weten te vinden. Op dat moment stonden er ongeveer 30 mensen om het incident heen.

Hierop besloten de agenten de vrouw aan te houden en mee te nemen naar het politiebureau De politie onderzoekt nog of de vrouw iets te maken heeft met de hoofdwond van de man. (07)