Gemeente Wageningen

Hutten en Junushoff nemen afscheid

Na een samenwerking van bijna vijf jaar, nemen Hutten Exclusieve Catering en Stichting Junushoff afscheid van elkaar. Daarmee komt een einde aan het culinaire theaterconcept waaraan de afgelopen jaren door beide partijen met veel inzet is gewerkt. Redenen voor het beëindigen van de samenwerking zijn de recente ontwikkelingen rond Theater Junushoff en de Europese aanbestedingprocedure die de gemeente Wageningen is gestart voor de exploitatie en het beheer van het theater.

Hutten Exclusieve Catering en de Stichting Junushoff startten hun samenwerking in 2001. Doel was het theaterbezoek en de andere culturele activiteiten in het theater en het theatercafé van een culinaire ambiance te voorzien. Hutten bleek daarbij een veelbelovende partij die een uitnodigend concept ontwikkelde. Dat concept was innovatief voor het Wageningse en moest bijdragen aan de sfeer en uitstraling van het theater.

Hoewel de samenwerking goed verliep, kwam het culinaire theaterconcept in de verdrukking doordat de ontwikkelingen rond het theater in een stroomversnelling kwamen. Door het sluiten van de grote zaal, als gevolg van de verbouwing van het theater en de nieuwbouw van de toneeltoren, liepen bezoekersaantallen en belangstelling sterk terug. Daardoor kregen zowel de samenwerking als het concept onvoldoende de kans om tot bloei te komen.

Met het besluit van de gemeenteraad van Wageningen op 19 december 2006 om in te stemmen met het voorstel voor Europese aanbesteding van het college, is het noodzakelijk de verplichtingen op het theater te beëindigen. De gemeente heeft daarop het stichtingsbestuur verzocht de onderhandelingen met Hutten Exclusieve Catering te starten en heeft dit onderhandelingsproces ondersteund.

Deze week tekenen de partijen een overeenkomst waarmee de samenwerking formeel is beëindigd.