Gemeente Bernheze


#RSS

Collegebesluiten 25 april 2006

Ontheffing doorverkoop
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten geen ontheffing te verlenen voor de doorverkoop van het appartement aan de `Hooge Vorssel' in plan De Hoef 2 in Heesch.

Vervanging chemiepakken en explosiemeters
De brandweer vervangt voor in totaal EUR 3.975,- aan nieuwe chemiepakken en explosiemeters.

Subsidieverzoek
De TRV-Bernheze organiseert dit jaar voor de derde keer in successie de Culinaire Asperge Fietstocht. Het college heeft een subsidie van EUR 750,- beschikbaar gesteld voor een extra voorlichtingsbord wat bij een van de in de route opgenomen aspergetelers wordt geplaatst.

De Cirkel van Heeswijk
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten zich aan te melden als lid van `De Cirkel van Heeswijk'. Dit is een groep van maximaal honderd begunstigers die allen begaan zijn met het lot van Kasteel Heeswijk. De baten komen volledig ten goede aan de instandhouding van het kasteel.

Doorverkoop woning
Het college van burgemeester en wethouders heeft in haar vergadering besloten om ontheffing te verlenen voor de doorverkoop van de woning Willem Alexanderstraat 9 in Nistelrode.

Verzoek oprichting opslag/distributieloods en garage/berging Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten in principe medewerking te verlenen aan de oprichting van een opslag- en distributieloods en van een garage/berging op het adres Geffensestraat 2a in Heesch.

Subsidie beeldjes
Het college heeft aan de sponsorcommissie van het Bernhezer Business Gala een financiële bijdrage van EUR 2.500,- toegekend. Met dit bedrag zullen de beelden voor de ondernemers van het jaar 2006 worden gefinancierd. Deze beelden worden uitgereikt tijdens het Bernhezer Business Gala op 8 juni 2006.

Vervolg structuurplan Heesch-West
Op 1 maart 2006 heeft de gemeenteraad van Bernheze het structuurplan Heesch-West vastgesteld. Dit structuurplan vormt de basis voor nieuw op te stellen bestemmingsplannen voor het gebied ten westen van de kern Heesch. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 18 april 2006 besloten om het plangebied in een drietal nieuwe bestemmingsplannen uit te werken; regionaal bedrijventerrein, Buitengebied en het gebied ten oosten van de Bunderstraat. Het gebied tussen de Bunderstraat en het in het structuurplan voorziene regionale bedrijventerrein zal onderdeel gaan uitmaken van het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied. De werkzaamheden voor dit bestemmingsplan zijn recentelijk opgestart. Het gebied ten oosten van de Bunderstraat bestaat uit het verwevingsgebied wonen en intensieve woningbouw (ten oosten van de Kruishoekstraat). Dit totale gebied zal als een integraal plan opgepakt worden.
Voor het nieuwe bestemmingsplan regionaal bedrijventerrein Heesch-West zullen de voorbereidende werkzaamheden worden opgestart. Er zal pas gestart worden met het opstellen van het bestemmingsplan nadat de behoefteonderbouwing van de provincie Noord-Brabant voor het bedrijventerrein Heesch-West bekend is.

Verzoek splitsing perceel
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten in principe medewerking te verlenen aan de oprichting van vier woningen aan de Bosschebaan 32-34.

Aanvraag monumentenvergunning voor rijksmonument De gemeente Bernheze heeft een monumentenvergunningaanvraag voor herstel en onderhoudsverrichtingen aan de kap en aan het staart-en kruiwerk aan de molen `Windlust' in Vorstenbosch. De aanvraag ligt vanaf maandag na publicatie gedurende veertien dagen tijdens openingstijden ter inzage bij de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Grondzaken. Tijdens deze periode kunt u schriftelijk uw zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 19, 5384 ZG Heesch.

feed