Politie Friesland

Dodelijk slachtoffer en gewonden in het verkeer

Zes fietsers en een bromfietser

Fryslân, 04-05-2006 o Woensdag zijn op de Friese wegen een flink aantal verkeersdeelnemers slachtoffer geworden. Een fietser uit Surhuizum kwam om het leven gekomen bij een aanrijding. Bij drie andere aanrijdingen raakte vijf fietsers en een bromfietser gewond.

Woensdagavond is een 63-jarige jarige man uit Surhuizum om het leven gekomen bij een aanrijding op de Rijksstraatweg in Hurdegaryp. De man fietste op de hoofdrijbaan en kwam door nog onbekende oorzaak ten val. Op dat moment reed juist een auto, bestuurd door een 65-jarige man uit Leeuwarden, kort achter hem. Een aanrijding was onvermijdelijk. De fietser is overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden, waar hij later aan zijn verwondingen is overleden. Bureau Ongevallenanalyse stelde een technische sporenonderzoek in.

Een 17-jarige jongeman uit Augustinusga is woensdagavond gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Gedempte Vaart in Augustinusga. Hij reed richting centrum en stak plotseling de weg over. Op dat moment reed juist een auto, bestuurd door een 34-jarige vrouw uit Surhuisterveen. Een aanrijding was niette voorkomen en de fietser kwam ten val. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Woensdagavond is een 17-jarige bromfietser uit Joure gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Prins Bernhardlaan in Joure. De automobilist, een 57-jarige man uit Joure, reed in de richting van de Wilhelminalaan en wilde ter hoogte van de kruising met de Prinses Christinastraat linksaf slaan. De bromfietser reed in dezelfde richting achter hem. Op het moment dat de automobilist afsloeg, haalde de bromfietser hem alsnog links in. Een aanrijding was onvermijdelijk. De bromfietser raakte gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Woensdag zijn vier inwoners van Fryslân gewond geraakt bij een valpartij in Koudum op de Spukersleane, de parallelweg van de N359. Ze maakten deel uit van een groep van acht fietsers. De voorste viel, waarna de hele groep onderuit ging. Twee mannen hadden de schouder uit de kom en zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Twee anderen hadden zodanig wonden aan gezicht en benen, dat ook zij voor behandeling naar het ziekenhuis moesten.