Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Autokraker dankzij getuige gepakt

Publicatiedatum: 4-5-2006 13:15:25

Andelst/Herveld - De politie heeft woensdagochtend in Herveld dankzij een getuige een 33-jarige man uit Arnhem aan kunnen houden wegens poging tot inbraak of diefstal van een auto in Andelst. De Arnhemmer werd rond zeven uur overlopen door de getuige op de Willem Alexanderstraat in Andelst. Na ontdekking ging de Arnhemmer er vandoor, waarna de getuige de politie waarschuwde en de man volgde. Op een gegeven moment verloor de getuige de verdachte Arnhemmer uit het oog. Inmiddels waren agenten in de omgeving die de zoektocht voortzetten. Op de Stenenkamerstraat in Herveld troffen de agenten de Arnhemmer aan. Hij bleek te voldoen aan het door de getuige opgegeven signalement en werd aangehouden. Aanvankelijk gaf de man ook nog een valse naam op maar de man werd later door andere agenten herkend. De Arnhemmer, een zogenoemde veelpleger, bleek ook nog een aantal boetes te hebben openstaan en is ingesloten. Door de gedupeerde auto-eigenaar is aangifte gedaan. De getuige die de politie op het goede spoor had gezet, werd in het zonnetje gezet en heeft een bloemenbon gekregen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Inbrekers weten te ontkomen aan politie

Publicatiedatum: 4-5-2006 13:14:56

Elst - Bij een inbraak in een winkel aan het Europaplein in Elst hebben de daders aan de politie weten te ontkomen. Omstreeks vier uur in de nacht van woensdag op donderdag werd door omwonenden glasgerinkel gehoord. Kort daarop trad ook het inbraak alarm van de zaak in werking, waarna de politie werd gewaarschuwd. Een surveillance was binnen enkele minuten terplaatse en zag een deur van het bedrijf open staan. Eenmaal binnen werd een onbekende man aangetroffen die echter kans zag te ontsnappen. Agenten riepen daarop versterking in om in de omgeving te kunnen zoeken. Even later werd gemeld dat er in de omgeving een auto zou worden opengebroken, waarop de agenten poolshoogte gingen nemen. Vanaf het Europaplein zagen agenten een man in een auto springen en er met hoge snelheid vandoor gaan. Via de A325 en A15 ging de rit richting Tiel waarbij dusdanig hoge snelheden werden behaald dat de agenten moesten afhaken. Ook omliggende politiekorpsen waren inmiddels gewaarschuwd maar de wagen bleek later spoorloos te zijn verdwenen. Later werd op het Europaplein een Ford Escort aangetroffen met doorverbonden contact en draaiende motor. Deze auto, waarvan de politie vermoedt dat ze is gestolen, is voor onderzoek in beslag genomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Auto van Duivenaar in beslag na aanrijding

Publicatiedatum: 4-5-2006 13:14:23

Groessen - De politie heeft woensdagavond de auto van een negentienjarige Duivenaar meegenomen voor technisch onderzoek. De man was rond acht uur op de Rijnstrangenweg betrokken geraakt bij een ongeval. Daarbij was hij met zijn wagen tegen een hekwerk aangereden. De bestuurder en zijn passagier waren echter met de schrik vrij gekomen. Buurtbewoners haalden de politie erbij en vertelden dat er kort voor de aanrijding kennelijk geracet zou zijn door twee auto's. Op basis van aangetroffen sporen en de verklaringen van getuigen besloot de politie een nader onderzoek in te stellen naar de toedracht van de aanrijding. De Duivenaar zelf had verklaard dat hij tijdens het afremmen ineens in een slip geraakt was. Drankgebruik was niet geconstateerd, aldus de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Politie onderzoekt reeks auto-inbraken

Publicatiedatum: 4-5-2006 13:13:52

Duiven - De politie van Duiven stelt een onderzoek in naar een reeks auto-inbraken in de nacht van dinsdag op woensdag. In de loop van woensdag en donderdag hebben zich tot dusver negen gedupeerden gemeld voor aangifte. Zo bleek dat er was ingebroken in geparkeerde auto's aan de Jonathan, Lemoenappel, Mercurius, Koekoeksbloem, Mantet en De Fanfare. De buit bestond voor het merendeel uit autoradio/CD spelers. In een aantal gevallen was het alleen bij pogingen gebleven waarbij wel schade was veroorzaakt. Bij haar onderzoek doet de politie ook een beroep op eventuele getuigen die mogelijk iets van de inbraken hebben gehoord of gezien. Men kan met informatie terecht bij de politie in Duiven via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Huissenaar (15) betrapt bij winkeldiefstal

Publicatiedatum: 4-5-2006 13:13:15

Huissen - Een vijftienjarige jongen uit Huissen is woensdagmiddag op de Langestraat in zijn woonplaats betrapt bij winkeldiefstal. Volgens personeel van de zaak zou de knaap een portemonnee hebben gestolen. De jonge Huissenaar werd aan de politie overgedragen en in het politiebureau aan de tand gevoeld. De knaap bekende en is later aan zijn ouders overgedragen. De buit is aan de zaak teruggegeven. De politie maakt proces-verbaal op; justitie beslist verder over het lot van de jongen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---