Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

4 mei 2006

Apeldoorn- zware schade bij aanrijdingen

Twee auto's raakten woensdagmiddag bij een aanrijding op de zutphenseweg zwaar beschadigd. Het ongeval gebeurde omstreeks 13.50 uur toen een 67-jarige Rotterdammer uit de richting Voorst over de Zutphensetraat reed. Bij de oprit naar de A 50 verleende hij geen voorrang aan een 31-jarige Apeldoornse die uit de richting Apeldoorn naderde. De schade was aanzienlijk en beide auto's werden weggesleept.

In de avondspits (18.30 uur) vond er nog een aanrijding met zware materiele schade plaats. Een 42-jarige Apeldoorner reed met z'n auto met daarachter een aanhanger over de Deventerstraat. Hij wilde naar de linker rijstrook maar zag daarbij een vrachtwagen die naast hem reed over het hoofd. Deze werd bestuurd door een 52-jarige man uit Dalfsen. De auto raakte zwaar beschadigd en moest worden afgesleept. De bestuurder bleek geen rijbewijs te hebben om een aanhanger te trekken en krijgt hiervoor een bekeuring.

Apeldoorn - logé neemt auto mee

Een 45-jarige Apeldoorner zal zich nog wel een keer bedenken, voordat hij een 14-jarige jongen nogmaals bij hen thuis laat slapen. De jongen bleek vannacht de autosleutels te hebben weggepakt en was er met de auto vandoor gegaan. Via sms-jes ontstond er contact tussen beiden en wist de eigenaar de jongen over te halen zich bij de politie te melden. Dit gebeurde en de jongen wordt in de loop van de dag over het gebeurde verhoord. De Apeldoorner is weer in het bezit van zijn auto.

Apeldoorn - woninginbraken

In de nacht van 2 op 3 mei hebben onbekenden via de brievenbus voordeuren weten open te krijgen (hengelen), waarna zij op zoek gingen naar buit. Bij een woning aan de Buizerdweg, Karkietweg en Eksterweg werden onder meer een digitale camera, sieraden, een portemonnee en persoonlijke papieren gestolen. In de buurt werden enkele spullen, waaronder een rijbewijs en paspoort terug gevonden. De politie is een buurtonderzoek gestart en adviseert mensen om altijd hun voordeur op slot te doen. Dit geldt niet alleen 's nachts, maar ook overdag wanneer men eventjes boodschappen gaat doen. Ook nu de eerste zomerse temperaturen ons opvrolijken, is het verstandig om geen ramen open te laten staan wanneer men even weggaat.

Apeldoorn - inbrekers gaan met serre aan de haal

Woensdagochtend werd bij een bedrijf aan de Molenmakershoek ontdekt, dat er was ingebroken. De dieven hebben een ruit ingeslagen en zijn er met een zevendelige serre die in de toonzaal stond opgesteld, vandoor gegaan. De serre is 7 meter breed, 2 meter diep en 2.70 m hoog en is crèmekleurig. Het dak is opaalkleurig en de dieven hebben de serre volledig moeten demonteren voordat ze ermee vandoor gingen.

Apeldoorn - vandalen aangehouden

Dankzij een getuige en oplettende uitvoerder zijn twee jeugdige vandalen (13 jaar) aan de politie overgedragen en bekenden zij hun vernielingen. Maandag (1/5) kreeg de politie rond 17.30 uur een melding, dat twee knapen bij de nieuwbouw aan Tussen de Eiken ruiten hadden ingegooid. Bij de komst van de agenten bleek het duo de benen te hebben genomen. In één van de woningen werd niet alleen een kapotte ruit aangetroffen; de vandalen hadden onder meer tussenmuurtjes omgegooid en leidingen dubbel geknakt. De schade bedroeg enkele duizenden euro's. Woensdagmiddag zag de uitvoerder het duo op het terrein en confronteerde hen met de bevindingen uit het politieonderzoek. De politie werd gewaarschuwd en eerst ontkenden de jongens de feiten. Eenmaal op het politiebureau bekenden zij alle vernielingen te hebben gepleegd. De ouders zijn in kennis gesteld en men was niet blij met de actie van de kids. Er wordt zeer waarschijnlijk een schaderegeling getroffen en de jongelui gaan naar een preventieproject voor een passende straf.

Einde berichten.

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58 Anton de Ronde 055 - 548 60 52 ---- --