Dienstenbond CNV

Oproep CNV Dienstenbond: herstel medezeggenschap bij Rijkswaterstaat! 04-05-2006

In maart werd duidelijk dat Rijkswaterstaat plotseling de inspraak van uitzendkrachten in de eigen Ondernemingsraad verbood. We hebben bij directie Noord Brabant aangegeven dat de uitsluiting onmiddellijk moest worden ingetrokken. Uitzendkrachten wordt immers de mond gesnoerd!

Genoeg tijd geboden.
Aan Rijkswaterstaat is ruim de tijd geboden om te reageren op onze klacht, maar zij heeft daar geen gebruik van gemaakt. Op zo kort mogelijke termijn zullen we een reactie ontvangen. Dat antwoord gaf RWS op 6 april. Jammer, maar de tijd van afwachten is voorbij. De verkiezingen voor de OR zijn voorbij gegaan zonder stemrecht van ODV medewerkers.

Wat nu?
In de Nieuwsbrief van 10 maart hebben we aangegeven dat we zullen toezien op de naleving van de Wet Ondernemingsraden en zonodig dit ook afdwingen. Juridische maatregelen tegen Rijkswaterstaat worden in overleg met de leden genomen.

Hoe gaan we dat doen?
Het meest plezierig is om bij elkaar te komen en onderling in discussie tot een voorstel te komen. Maar omdat iedereen in wisselende diensten en op diverse objecten werkzaam is, wordt het lastig om een tijdstip te kiezen dat iedereen kan. Daarom een andere aanpak via internet.

Op www.cnvdigileden.nl/odv is een discussieforum geopend, waarop stellingen kunnen worden ingebracht en iedereen kan reageren. Op die manier kan ook, op afstand, een levendige discussie ontstaan en kunnen we uiteindelijk ook conclusies trekken. Discussie waaraan iedereen kan meedoen terwijl tegelijkertijd elkaars reacties ook zichtbaar zijn. Medewerkers die geen internet hebben kunnen aan collegas vragen om een afdruk van de discussie en kunnen hun mening ook via anderen door geven.

Voor alle medewerkers
Alle medewerkers van ODV die werkzaam zijn voor de directie RWS, Noord-Brabant ontvangen deze Nieuwsbrief. Leden en niet-leden kunnen volop in discussie, onderling en met ons. Dit moet echter wel kunnen zonder pottekijkers. Het discussieforum is niet openbaar. Daarom is er een aanmeldprocedure nodig om mee te kunnen doen aan dit forum. Via www.cnvdigileden.nl/odv moet namelijk worden ingelogd. De aanmelding wordt door ons gecontroleerd. Vervolgens staat deelname open. Zo houden we, bijvoorbeeld, de directie van RWS buiten ons discussieforum.

Wat levert dat op?
CNV Dienstenbond kan alleen doen wat jij wilt, als je dat zelf goed aangeeft. Het standpunt van de ODV medewerkers komt door jouw deelname beter in beeld.

Jouw ervaring, visie en standpunten en informatie zijn voor je collegas ook belangrijk.

Hoe doe ik mee?

(1)
Ga naar www.cnvdigileden.nl/odv en klik op de registreer link die rechts bovenaan de pagina staat.
(2) Ga in het eerste scherm dat verschijnt akkoord met de voorwaarden. Dat is slechts een formaliteit.

(3)
Vervolgens zie je een formulier waarvan je alleen de velden die met een * gemarkeerd zijn hoeft in te vullen. Dat is het bovenste blok met velden (gebruikersnaam, e-mailadres, etc).

(4)
Nota bene: je moet in het formulier de bevestigingscode die je ziet overtypen in het bevestigingscode veld. Dit is een beveiligingsmechanisme.

(5)
Heb je de verplichte velden ingevuld, dan stuur je, door op de OK knop te drukken, het inschrijfformulier automatisch naar CNV Dienstenbond.

(6)
CNV Dienstenbond zal hierop je inschrijving bekijken en beoordelen of toegang tot het discussieforum gegeven kan worden.

(7)
Is dit het geval, dan ontvang je een e-mail ter bevestiging.

Doe mee!
Het is van groot belang om te horen & lezen wat de medewerkers van ODV vinden van de huidige situatie. Rijkswaterstaat ontzegt je jouw recht. Het recht om mee te doen en het recht op gelijkwaardige behandeling. Laat op het discussieforum weten wat wij, CNV moeten doen! Voor zover een stemming in deze fase nodig is, gelden alleen de stemmen van leden van CNV Dienstenbond.

Reacties
Reageren op dit bericht? Neem contact op met de onderhandelaar namens CNV Dienstenbond, Harry Gerding, via email h.gerding@cnvdibo.nl of via telefoonnummer 023-5670686.

Tenslotte

Verspreiden of kopiëren van deze tekst is prima. Collegas die nog geen lid zijn kunnen vrijblijvend een informatiepakket opvragen via telefoonnummer 023-5651052. Check ook onze website www.cnvdienstenbond.nl.

Aanbieding
Speciaal voor uitzendkrachten geldt een aanbieding voor een aangepaste vorm van lidmaatschap. Vanaf 1,= per maand! Lees er alles over op www.cnvdigileden.nl.