Mei 2006

Online freestyle battle op Bonaire
Duitslands beste freestyler André Paskowski daagt Taty Frans uit Op http://www.bonairebattle.tv/ nemen twee top freestyle windsurfers het online tegen elkaar op. De Duitser André Paskowski en de Bonairiaanse pro Taty Frans. Op de website staat van beide toppers een gefilmde heat. Wie de battle wint? Dát wordt bepaald door de bezoekers. Iedere website-bezoeker kan beide films bekijken en daarna bepalen welke freestyler de beste is. Dat wordt eind mei bekendgemaakt. Een uniek en bijzonder initiatief van het Bonaire Toeristenbureau
Het is voor het eerst dat een dergelijk man-tot-man gevecht op internet wordt uitgevochten. Een professionele crew heeft van de freestyle windsurfers een opzwepend filmpje van enkele minuten gemaakt. Beide films staan online en het publiek beslist. Deze manier van strijden is bekend geworden in de muziekwereld, waar rappers het in battles tegen elkaar opnemen. Ook daar beslist het publiek. Deze battle vindt plaats op internet. Met een wereldwijd publiek van liefhebbers als jury. Stemmen op Taty Frans óf André Paskowski kan nog tot eind mei op http://www.bonairebattle.tv/ Daarna is het de beurt aan Tonky Frans. Hij neemt het in zijn online battle op tegen het Nederlandse talent Ruben Petrisie.

Over de riders
Taty Frans werd op 24 mei 1984 geboren. Hij begon met windsurfen op 11 jarige leeftijd en werd daarbij vooral geïnspireerd door zijn oudere broer Tonky. Momenteel staat Taty 6^de op de PWA-wereldranglijst van professionele freestyle windsurfers. Taty Frans debuteerde in 2002 in het circuit. André Paskowski kwam op 16 april 1982 in Duitsland ter wereld. Hij debuteerde internationaal in 2003. In 2005 kroonde de PWA hem tot Rookie of the Year. Paskowski staat momenteel 11^de op de wereldranglijst en is daarmee de hoogst genoteerde Duitser.

Over Sorobon Beach op Bonaire

De heats van Taty Frans en André Paskowski zijn gefilmd bij Sorobon Beach. Hier ligt een baai van tien voetbalvelden groot, kniediep water van 28 graden en altijd aanlandige wind. Dé ideale plek om stunts uit te halen op je windsurfboard. En dat doet de Bonairiaanse jeugd in grote getale. Taty en Tonky Frans behoren tot de oudste lichting van een groep top-talenten. Bonaire is een echte kweekvijver, waar zelfs de allerjongste talenten (6 jaar) al zijn ontdekt en in het buitenland wedstrijden varen. De afgelopen jaren is Sorobon Beach door het Amerikaanse windsurfmagazine meerdere malen uitgeroepen tot beste plek ter wereld om te leren windsurfen. Voor meer informatie over de windsurfmogelijkheden op Bonaire: http://www.infobonaire.com/.

Over Bonaire

Bonaire maakt deel uit van de Nederlandse Antillen en geldt als een van de Benedenwindse eilanden. Orkanen doen Bonaire vrijwel nooit aan, maar waaien doet het er wel. De passaatwind zorgt niet alleen voor ideale windsurfcondities bij Sorobon Beach, maar ook voor de nodige verkoeling. Met een gemiddelde temperatuur van 29 graden biedt Bonaire alles wat je van een Caribisch eiland mag verwachten. Behalve grote aantallen toeristen. Bonaire is rustig. Er is zelfs geen enkel stoplicht en slechts één rotonde. De helft van de toeristen komt naar Bonaire om te duiken. Het eiland geldt als een van de top-bestemmingen in het Caribisch Gebied. Met name vanwege de kant-duikmogelijkheden. Op 53 plekken duik je zo vanaf de kant het water in. En zwem je meteen tussen duizenden vissen. Al het water rondom Bonaire is Nationaal Park. Meer dan 25 jaar geleden begon Bonaire hiermee en Stinapa (de Stichting Nationale Parken) werd hiervoor recent nog door het Wereld Natuur Fonds geëerd. Het eiland heeft twee officiële toeristische websites. De praktische informatie is te vinden op http://www.infobonaire.com/, de gratis videos zijn te bekijken op http://www.visitbonaire.tv/. Voor deze unieke windsurfbattle is dus een speciale actiewebsite ontwikkeld: http://www.bonairebattle.tv/. In Europa heeft Bonaire een Verkeersbureau. Het Bonaire Toeristenbureau is gevestigd in Haarlem.