Gemeente Roermond

Gemeentebesturen in de regio Roermond gaan voor Regiotaxi

De gemeentebesturen van Maasbracht, Roerdalen, Swalmen en Roermond stemmen in met de integratie van het huidige vervoersysteem Regionet in Regiotaxi. De gemeentebesturen willen vanaf 1 januari 2008 het huidige systeem laten opgaan in de provinciale Regiotaxi.

In het kader van de aanbesteding van het openbaar vervoer heeft het provinciebestuur iedere gemeente een volmacht gevraagd om het Wet Voorzieningen Gehandicapten (WVG) vervoer te gunnen aan één vervoerbedrijf. De gunning, als onderdeel van de gunning van het openbaar trein- en busvervoer in Limburg, is gepland voor 16 mei 2006.

De genoemde colleges hebben een volmacht verleend onder de volgende voorwaarden:

* de prijs per zone die de gemeente voor het WVG-vervoer van Regiotaxi moet betalen mag niet hoger zijn dan de huidige prijs van Regionet;

* het serviceniveau van Regiotaxi moet van een vergelijkbaar niveau zijn als dat van Regionet;

* de bekostigingssystematiek mag niet nadelig worden beïnvloed door nog op rijksniveau te maken keuzes bij de vaststelling van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

De betreffende gemeentebesturen willen vanaf 1 januari 2008, als het huidige contract met Regionet afloopt, onder deze voorwaarden overstappen op het provinciale systeem Regiotaxi.

Publicatiedatum: 04.05.2006 Bijgewerkt: 04.05.2006