Gemeente Nuth


4 mei gemeente Nuth

Op 4 mei a.s. vindt landelijk de dodenherdenking plaats met als thema Vrijheid en verscheidenheid. Bij de dodenherdenkingen in de gemeente Nuth worden de slachtoffers van deze gemeente speciaal herdacht.

Kerkdorp Nuth
19.00 uur een interkerkelijke viering in de Bavokerk. 19.40 uur stille tocht naar het monument bij het gemeentehuis waar een korte herdenking plaatsvindt. 20.15 uur voor de deelnemers aan de herden-king is er in het gemeentehuis gelegenheid voor het drinken van een kop koffie. Burgemeester Bin-derhagel maakt dan de prijswinnaars van de kleurplatenwedstrijd en gedichtenwedstrijd bekend en hij reikt de prijsjes uit. Verder kunt u met de schrijfgroep Nuth van Amnesty International brieven onder-tekenen en versturen naar gevangenen of anderen van wie de mensenrechten worden geschonden.

Kerkdorp Hulsberg
Herdenking in Hulsberg
19.30 uur korte plechtigheid bij het monument bij het klooster aan de Schoolstraat, met kranslegging en korte toespraak door de heer Dekkers namens het kerkbestuur.

Kerkdorp Wijnandsrade
18.00 uur gebedsdienst in de parochiekerk H.Stephanus, Wijnandsrade met aansluitend een korte plechtigheid bij de gedenkplaat nabij het oude kerkhof. De plechtigheid houdt in een gebed door pas-tor Hausmans, muziek, 2 minuten stilte en een bloemenhulde.

Winkeltijdenwet
Op 4 mei moeten de winkels na 19.00 uur gesloten zijn voor het publiek.